Shorts!

Vinterfest

Jeg nyder at have gæster, men jeg bryder mig slet ikke om at tilbringe en festlig aften svedende over gryderne. Derfor foretrækker jeg at invitere til grill om sommeren, og sammenkogte retter om vinteren. Der er næsten ikke noget bedre en kold vinteraften end en gryde Boeuf Daube, og det er samtidig perfekt gæstemad, der stort set passer sig selv, når først de indledende skridt er taget.

Boeuf Daube (4 personer)
1 kg okseklump
3 spsk. hvedemel
150 gr. bacon i tern
4 gulerødder
4 løg
2 laurbærblade
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
1/5 l. rødvin

Skær kødet ud i mindre tern. Bland melet med lidt salt og peber, og vend kødstykkerne i blandingen. Brun dem derefter i smør, i en dyb pande. Tilsæt bacontern, og lad dem stege med et par minutter.

Skræl gulerødderne, pil løgene, og skær begge dele i skiver. Brun dem i en stor gryde, og hæld så kød og bacon i. Tilsæt laurbærblade, timian og rosmarin, og hæld vin og vand på – kød og grønt skal næsten være dækket.

Lad hele herligheden simre et par timer, og jævn til sidst saucen.

Serveres rygende varmt med kartoffelmos (Den Udygtige Husmor kan fint lave den af pulver!).


Det er smukt med et vinterhvidt bord fyldt med små stearinlys ned langs midten – så rykker man nærmest helt automatisk tættere sammen 🙂

/Pia

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shorts!