Søndags Snapshots

Focaccia

Da jeg i sidste uge havde den glæde at få ikke mindre end 11 af mine kære familiemedlemmer til middag dagen efter at vi var landet fra et par uger i USA, besluttede jeg, at menuen skulle være nem. Derfor serverede jeg en rygende portion spaghetti Bolognese med mit herlige focaccia til.

Focaccia kan bruges som tilbehør til virkelig mange retter, og man kan variere fyldet i én uendelighed. Denne opskrift foreslår hvidløg og krydderurter, men man kan også bruge oliven, forskellige slags ost, soltørrede tomater, eller hvad man nu synes passer til (og har i skabene… #DenUdygtigeHusmor)

Ingredienser

4 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk groft salt
2 spsk olivenolie
500 g hvedemel

50 g blødt smør
3-4 fed hvidløg

1-2 spsk rosmarinblade, timian eller oregano
1-2 spsk godt havsalt

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt salt og olie og rør rundt. Derefter røres melet i lidt ad gange. Hold gerne noget mel tilbage ? dejen skal være klistret, men ikke flydende. Ælt grundigt, meget gerne på maskine, i mindst 5 minutter. Hvis du ælter med en grydeske, skal du nok op på omkring 10 minutter.

Lad dejen hæve i mindst 40 minutter, og hæld den i et olieindsmurt fladt fad.

Rør 50 g blødt smør med 3-4 fed knuste eller finthakkede hvidløg, og pres små klatter af kryddersmørret ned i dejen. De skal ikke så langt ned at dejen lukker sig om dem. Stil til efterhævning i ca. 20 minutter.

Når dejen er efterhævet prikker du små huller i den med en gaffel, og pensler den med koldt vand. Til sidst drysser du med salt og krydderurter, før du bager brødet ca. 20 minutter ved 225 grader på ovnens nederste rille. Tag brødet ud, og vend det ud af formen, over på en bageplade. Bag det 5-10 minutter med bunden opad, for at gøre det sprødt.


Lad det afkøle ganske kort på en bagerist, før du skærer det i små mundrette firkanter inden servering. Haps!

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags Snapshots