Filis sweater - opskrift på strikket hundebluse

Mors kage

Jeg vil godt lige spørge om noget. Hvordan kan det være, at det der Barndommens Land er forsvundet? Jamen tænk lige engang over det: Dengang var der altid sne til jul, og solen skinnede om sommeren, og man havde enormt meget tid, og der var Ingrid og Lillebror i fjernsynet. Det land har jeg vist fået forlagt, så hvis der er nogen der finder det, må I gerne lige sige til. For er der noget bedre end (minder om) barndommen?

Det skulle da lige være smagen af barndom. Kagerne i Barndommens Land var nemlig ikke bare bedre; de var også STØRRE! Meget større. Og derfor tror jeg også, at jeg vil lave dobbelt portion af min mors vidunderlige nøddekage.

img_4685

Mors Nøddekage

Ingredienser
375 gr smør
450 gr sukker
300 gr hvedemel
4 æg
2 tsk bagepulver
7 spsk piskefløde
150 gr hasselnødder

Bund
225 gr smør og 225 gr sukker røres blødt. 4 æg, 225 gr hvedemel, 2 tsk bagepulver og 4 spsk fløde tilsættes, og det hele piskes godt igennem. Fyld dejen i en lille form, ca. 30 x 45 cm, og bag i omkring 30 minutter ved 180 grader.

Toplag
Mens bunden bager, laver man et toplag med nødder.

Hak 150 gr hasselnødder groft, og put dem i en gryde sammen med 150 gr smør, 225 gr sukker, 75 gr mel og 3 spsk piskefløde. Kog det forsigtigt op, og fordel det over den varme kage, når den er klar. Sæt hele dejligheden tilbage i ovnen, og bag videre i yderligere 10-20 minutter. Når nøddelaget er lysebrunt er kagen formentlig klar – stik i den med en strikkepind eller en kødnål; hvis der ikke hænger noget ved, er den færdig.

img_4669

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Filis sweater - opskrift på strikket hundebluse