Søndags Snapshots

Scones

img_5412

Mmmm, scones. Det er sådan en rigtig efterårs/vinterting – på en eller anden måde skal det bare være lidt mørkt og koldt (og helst også blæsende) ude, når man kryber op i tæpperne og spiser varme scones så smørret drypper én ned ad hagen. Og som en ekstrabonus er de heldigvis så super nemme at lave, at selv Den Udygtige Husmor tør binde an med dem!

250 gr hvedemel
3 tsk bagepulver
2 tsk sukker
1/2 tsk salt
50 gr smør
1/2 dl smagsneutral olie
1 1/2 dl vand

Alle ingredienser blandes og æltes til en ensartet dej. Rul to store kugler, placer dem på en bageplade, og skær dem igennem i kvarte (uden at skille dem ad).

Scones skal bages med det samme, fordi de er lavet på bagepulver. Bag dem ca. 20 minutter ved 225 grader, lad afkøle på bagerist, og knæk dem fra hinanden.

Og så er der bare tilbage at smovse i lune, nybagte scones – og man kan ligeså godt gå all in, for scones smager bedst når de er helt friske!

Jeg elsker dem med koldt smør, men de glider også ned med pålægschokolade (hvad glider, helt ærligt, ikke ned med pålægschokolade? Det er lidt ligesom bacon: det gør alting lige lidt mere lækkert!), eller favoritten: med smør, jordbærmarmelade og en klat flødeskum på toppen. De helt traditionelle med clotted cream er ikke lige mig, meeeen i en snæver vending…

6 kommentarer

  • Jeg bare elsker scones. Så enkelt å bake og så godt. Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pia

      Præcis – og de kan nærmest ikke gå galt. Uh, får helt lyst til at bage igen!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm… det er godt nok længe siden jeg bagte scones! Mange år siden og måske er det snart på tiden igen. Jeg er enig med dig omkring det med bacon, men pålægschokoladen springer jeg over. Jeg tror, at det har noget at gøre med, jeg som svensker ikke har vokset op med det. Synes det er enormt underligt at have chokolade på brødet 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pia

      Nej hvor sjovt – spiser man ikke pålægschokolade i Sverige? Det var da en skrækkelig ting at undvære 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg elsker også scones, men det er ikke så ofte jeg bager dem. Mest fordi de, som du skriver, helst skal spises friske. Kh. Birgitte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pia

      Ja, de bliver hurtigt triste – til gengæld er de nemme at lave! Og de smager bare godt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags Snapshots