Mine 10 uperfekte råd mod udflydende taljelinje

Vinterhjem

Jeg var jo lidt sent på den i år med at få fjernet det der julepynt… eller måske findes der nogen derude, som ikke synes d. 11. januar er specielt sent, men det virkede sådan for mig. Til gengæld nyder jeg det så meget desto mere nu, mit friske, ryddelige vinterhjem.

18ab35e7-7ad7-4d0f-b3ce-f51844f2bb20

1b194544-a6b6-473e-b0bc-f00d5e76ecbc

Når jeg fjerner julepynten, bliver rummene ret tomme. Alle mine sædvanlige ting bliver nemlig gemt væk, når juletingene kommer op – ellers ville man formentlig ikke kunne sparke sig frem for ting. Når der igen bliver plads til dem, giver jeg mig altid god tid til at se nøje på hver enkelt:

 • giver den mig glæde?
 • er den nødvendig?

Alt hvad ikke falder i en af disse to kategorier, bliver enten smidt ud, foræret væk, eller gemt til side, så mit vinterhjem kun indeholder ting, jeg enten absolut elsker, eller absolut har brug for.

Mine planter får en tur i bruseren, så de strutter af friskhed. Alle vaser fyldes med skønne blomster – sprøde, knitrende tulipaner er i høj kurs, men stort set alle slags blomster får adgang til mit hjem.

a7a96c6e-f157-47e7-9043-2c93c4ca6a27

35842c23-c6c3-4d74-be9b-8dc9f40b7121

Der skal stadig stearinlys i alle stager, bunker af puder og tæpper i sofaen, og bogstabler overalt. Det er jo stadig mørkt og koldt derude, men min julehule bliver lidt lysere og friskere i januar.

Ændrer jeres hjem sig også med årstiderne?

a1cc4c6d-f5df-4805-8f2a-baa4862e6e19

3c6b1de2-d05a-4015-b68d-90565147ccbb

6 kommentarer

 • Det er så smukt et hjem du har! Dejligt med lidt vinterrengøring.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et smukt hjem du har! Så åbent og lyst og fuld af liv. Hvor finder du inspiration til indretningen?
  PS. Hvis du smider noget væk næste gang, tager jeg gerne imod! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Tusind tak 🙂

   Jeg bruger ofte Pinterest til at samle inspiration, og så er jeg helt vild med indretningsbøger. Jeg kan bruge timer i en velassorteret boghandel… Nogle af mine favoritter er Malene Birgers interiør bøger – dyre, men dejlige!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej du bor så pænt! Elsker din bog-reol-væg!
  Jeg bruger ofte koldere farver om vinteren (mest blåligetoner), puder og vaser. Om sommeren skifter jeg ud med varme nuancer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Tak for det. Reolen er helt særlig for mig – jeg elsker alle mine bøger, og de mange andre hyggelige minder i den 🙂 God ide med kolde farver i det skarpe vinterlys, og varmere farver i sommeren!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine 10 uperfekte råd mod udflydende taljelinje