Højgård – stue

Her er mit liv 🙂

Det er her jeg tilbringer virkelig meget af min tid, enten krøllet op i sofaen med en god bog, arbejdende (i en elendig arbejdsstilling, men hvad gør det?) ved computeren, eller i selskab med mennesker jeg holder af.

Jeg holder meget af vores Ox-chair. At sætte sig i den er som et få et kæmpe knus af læder…

Vores sofabord er en gammel palle – perfekt højde når man vil smække benene op, og robust nok til at kunne holde til nærmest hvad som helst.

Mit dejlige læsehjørne, med masser af naturligt dagslys og grønne planter. Stablerne af blade tjener som bord, når jeg sidder her, og det fungerer fint.

Jeg elsker alle de mange forskellige strukturer og materialer der er blandet i stuen. Kold zink mod lune tæpper, råt træ mod fine hvide blomster. Det er i kontrasterne, at hver enkelt ting virkelig kommer til live.

Vores bogreol (som du kan læse mere om i dette indlæg) er fyldt med små skatte: familiebilleder, gamle børnebøger som er gået i arv gennem fire generationer, en skulptur min yngste søn har lavet da han gik i skole, et gammelt fotoalbum fra min barndom, og meget, meget mere. Jeg er ikke minimalistisk, når det kommer til mit hjem!




Et helt særligt hjørne af stuen er dedikeret til vores minder – igen; masser af fotos, småting vi har hjembragt fra rejser, et par bøger. Dette hjørne skifter hele tiden udtryk, i takt med at nye ting kommer til, og gamle bliver lagt væk.

Sally Manns pragtfulde fotobog, What remains, har længe haft en særlig plads her. Jeg skifter lidt mellem de forskellige opslag, alt efter humør og tilbøjelighed.

Selvfølgelig er der også et hjørne til en Buddha – her en gammel thailandsk sag, som er omgivet af planter (i mine diy planteophæng), og en konstant skiftende samling af billeder.

Stuen er nok det sted hvor man allertydeligst kan se, hvem det er der bor her i huset. Alle tingene er omhyggeligt udvalgt, og hver eneste af dem betyder noget særligt for os; fortæller en historie om hvem vi er, og hvad vi har oplevet.

 

Tilbage til forsiden

 

 

Måske vil du også læse...

3 Comments

  1. Ulla says:

    Hej
    Linket om hvordan reolen er lavet virker desværre ikke. Er der et sted hvor jeg kan finde oplysningerne? Vi går nemlig og overvejer hvilke hylder vi skal have i vores stue og jeres løsning ser fin ud.
    Mvh Ulla

    1. Hej Ulla,
      Jeg har desværre ikke nogen anvisning på hvordan reolen blev lavet. Det var noget med nogen store skruer, som hylderne blev sar ind over, men det var ikke os selv, der gjorde det.

  2. Ulla says:

    Hej Pia
    Det er bare ok. Min mand tænkte det nok var den løsning.
    Mvh Ulla

Comments are closed.