Endnu en strikket hue

Ja, endnu en strikket hue… Hvad skal jeg sige? Kører sådan lidt hue-tema for tiden. Når nu man har startet et eksperiment, hvor garderoben er begrænset til ganske få stykker tøj, må man jo være opfindsom – og jeg havde altså ikke inkluderet overtøj i eksperimentet 😉

strikket hue

Her er under alle omstæmdigheder en fin lille rosa sag – som for alvor kommer til sin ret på de skønne vinterdage, vi bliver forkælet med for tiden. Det er faktisk en reste-ting; da jeg i sin tid lavede min lækre sweater med hulmønster, fik jeg et par nøgler garn til overs, og de har nu fundet anvendelse.

Man skal bruge 2 nøgler Brushed Alpaca Silk fra Drops (eller lignende garn, som holder samme strikkefasthed: ca. 15 m på 10 cm), og en rundpind nr. 4.

Slå 72 m op i dobbelt garn, og strik 8 cm rib (1 r,1 vr). Skift herefter til mønster: 1 r, 5 vr. Strik til arbejdet måler 32 cm. På næste omg strikkes maskerne sammen 2 og 2, og de 36 tilbageværende masker trækkes herefter på tråd. Stram tråden godt til, hæft ender – og voila; et styks hue.

Og garnet kommer i alle mulige farver. Jeg siger det bare…

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. En fin måte å få brukt litt restegarn på og luen var lekker. Jeg går også rundt i en hjemmestrikket signalrød lue som jeg er så fornøyd med. Og du, det så ut som en super londontur under her. Fin veske også. Jeg har 255 i sort. Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Pia says:

   Det er skønt med lidt farve, og når det kun er en hue, er jeg ret modig 😉
   255 er en herlig taske – jeg synes de fleste af Chanels klassiske tasker er noget så fine!

 2. Ej hvor er den fin. Flot farve! 🙂

  1. Pia says:

   Tak 🙂 Er også ret glad for den – og så var den strikket på en aften!

Comments are closed.