Livsstil

Idiotsikre boller

Disse boller kan enhver finde ud af at bage. De smager dejligt, og de er helt ukomplicerede.

Nemme boller

1 l lunkent vand
1/2 pk gær
1 tsk salt
1 tsk honning
omkring 1 kg hvedemel

Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt honning og salt. Rør herefter melet i, lidt ad gangen. Stop når dejen er en jævn, klistret masse, af konsistens sådan cirka som lidt tyk havregrød.

Lad hæve tildækket i 1 time. Brug et par skeer til at forme ca. 16 boller, og lad dem efterhæve 1/2-1 time.

Stil et lavt fad med varmt vand ind i bunden af din ovn. Tænd ovnen på 250 grader, og lad den varme grundigt op. De fleste ovne kan fint tåle at stå ti minutter efter de har meddelt at være klar – så er du sikker på, at hele ovnrummet er brandvarmt.

Stænk bollerne med vand, og sæt dem i ovnen. Lad dem bage omkring 20 minutter. Du kan, hvis du ikke er bekymret for din ovns helbred, kaste en kop varmt vand ind i bunden af den, samtidig med at du sætter bollerne ind – damp er dejligt, hvis man er en bolle.

Når de ser færdige ud, kan du lige prøve at banke dem i bunden. Det lyder hult når de er færdige.

Jeg har også prøvet at lave dem i en lyn-version, hvor jeg bruger en hel pakke gær, former bollerne straks dejen er samlet, og bare lader dem hæve en halv times tid. Det kan sagtens lade sig gøre, selvom de måske ikke bliver helt ligeså lækre som hvis man tager sig lidt bedre tid.

God appetit!

/Pia

Måske vil du også læse...