Bolig, Bøger, Indretning, Italien

Kom med ovenpå

Som nævnt tidligere, så er den øverste etage i vores lille rustico vores private afdeling – fuldkommen ligesom førstesalen i vores hus i Danmark.

Vi har lavet en del om heroppe, både på rumfordelingen, badeværelset, og de virkelig afskyvækkende gulve der var, da vi overtog huset. Her var så grimt, at det gjorde helt ondt i øjnene. Det hele så ud som om nogen var blevet splittergal på grøn stue i børnehaven, og havde besluttet at kreere et grønt helvede. Ting kan være mere eller mindre grønne, og de kan være grønne på den fede måde eller på den knap så fede måde. Vores førstesal var virkelig grøn, på den gennemført ufede måde. Det værste var nok gulvene… eller trappen… eller badeværelserne. Noget af det må have været det værste, men intet af det var uslemt (hvis det er et ord). Vi udskiftede de spejlblanke, sortnistrede trappetrin med smukke granitplader, og de friske grønne gulvklinker med travertin i et smalt stavmønster. Bordpladerne, både ude på reposen og på badeværelset, blev muret op med små kvadratiske sten i grov, naturfarvet marmor. Det hjalp betragteligt – og da vi så fjernede det ene badeværelse, så der kom en smule lys og luft til, blev det en ren fornøjelse at gå ovenpå. Reposen er stadig lidt pudsig med alle de skæve vinkler fra trappeløbet, men det har vi valgt at se som en ekstra charme.

Soveværelset er ikke stort, men det kan hvad det skal kunne, og det har masser af skabsplads og en pragtfuld udsigt. En enkelt bogreol er der endda også blevet plads til! Hylden over sengen er et gammelt bræt fra et af de forfaldne huse i byen. Først satte jeg det selv op (og var svært stolt af mine færdigheder), men da ham min elskede havde fået det i hovedet et par gange, greb han ind, og satte det fast på en måde som han syntes var bedre. Pernittengryn.

Ovenpå var der oprindeligt to soveværelser og to badeværelser. Et af soveværelserne er nu konverteret til kontor, og det tilhørende badeværelse er revet ned. Enkelte gange har vi brugt kontoret som et ekstra gæsteværelse, men det er faktisk ikke nødvendigt længere, efter vi har sat den nederste etage i stand.

Det store badeværelse – som bestemt ikke er nogen balsal! – har fået nye sten på gulvene, nyt muret inventar, og en brusekabine af klart glas i stedet for det festlige grønne badekar. Det klæder rummet 😊

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...