Hvis du aldrig før har besøgt mit lille hjørne af internettet, så velkommen til!!. I det følgende er der nogen ideer til, hvor du kan starte. Der er selvfølgelig også mulighed for at navigere rundt ved hjælp af søgefelt og kategorier, men her kommer nogle af de mest populære indlæg gennem tiden:

 

img_3267

Jeg bor i et virkelig gammelt skrummel af en gård, som jeg elsker overalt på jorden. Du kan se hvordan jeg fandt drømmehuset, og hvordan her ser ud nu, mere end 20 år efter jeg flyttede hertil.

Jeg har en ting for bøger og grønne planter, noget som er ret nemt at se, når man kigger ind i mit hjem. Det med planterne er lidt en ny ting; jeg har for så vidt altid været i gang med at slå én eller anden plante ihjel, men i foråret besluttede jeg at skabe et frodigt driverhus (sic!). Indlæggene er lidt gamle, så der er kommet (mange) planter til siden, men jeg er stolt af at sige, at det kun er ganske få, der er gået til undervejs!

Når vi rejser, bor vi ofte i private hjem, og det er så herligt at få et kig ind i andre menneskers liv! Vi har boet på en del AirBnBs rundt omkring, for eksempel denne i Dubai, eller denne i Madrid. Hver gang vi er i Rio, bor vi hos min søn og svigerdatter, i deres totalt cool storbyhybel.

img_3269

Jeg er ikke så opfindsom, når det kommer til tøj. Farmors Favoritter er ikke ligefrem en guldgrube af spændende inspiration og sprudlende farver, men nok lidt mere uniformsagtigt, forstået på den måde at jeg som regel trækker et par jeans eller skindbukser på, og enten en lækker strik eller en jakke. Derfor har jeg i grunden heller ikke brug for nær så meget tøj, som jeg hængende, og jeg drømmer da også om at blive til sådan en overskudsagtig, über streamlinet type, som kan klare sig med en lillebitte, udsøgt kompakt garderobe. Prøver det fra tid til anden, og det er faktisk ikke så svært.

img_3268

Kategorien Livsstil er noget af en blandet landhandel. Her er madopskrifter, bl.a. på mine to alleryndlings: paella og havregrynskugler.

Det er også her du kan finde ideer til både små og store fester. Tjek for eksempel vores Skt. Hansaften, vores brasilianske aften, og vores spilleaften, med mit helt eget meta-spil.

Der er også en DIY sektion, hvor du kan finde anvisninger til at lave strikkede klude, et lækkert hæklet tæppeflotte guirlander, og ? hvis du er helt skør ? en fantastisk lysekrone (eller to) i origami.

Jeg deler også tanker fra min hverdag. Jeg er buddhistisk ?præst? (Dharmalærer), og selvfølgelig fylder meditation en del i min hverdag, men de helt store glæder har jeg faktisk fundet ved aktivt at bruge den buddhistiske filosofi i min hverdag. Det betyder bl.a. at jeg altid prøver at vælge glæden, også når det måske ikke er det mest indlysende valg, at jeg kender mit sind godt nok til at vide, hvordan jeg skal implementere forandringer, og at jeg er omhyggelig med at passe på, at de store ting i livet ikke pludselig bliver de små. Livet er det der sker, mens vi har travlt med at lave andre ting…

img_3270

Læsehest med æselører, det er mig. Jeg elsker at læse, og det har jeg egentlig altid gjort. Jeg var hende den mærkelige, der sad med næsen i en bog i hvert og hvert andet frikvarter. På et tidspunkt gled læsningen lidt i baggrunden, men det ændredes da jeg opdagede e-bøgerne. Det til trods, så sætter jeg stadig overmåde stor pris på en god gammeldags papirbog, og jeg har da også et par stykker af dem…

Ind imellem anmelder jeg de bøger jeg læser. Det sker langt fra med alle bøger, men nogen gange gør jeg. Du vil ikke finde decideret dårlige anmeldelser herinde ? hvis en bog er så dårlig at jeg knap gider læse den, så gider jeg i hvert fald heller ikke at skrive om den. I øvrigt er FiftyFabulous et sted hvor vi fejrer alle de skønne ting i livet, og dem hører trælse bøger bare ikke til 😉

img_3271

Jeg rejser meget. Rigtig meget, faktisk ? og jeg elsker det! Derfor er der indlæg (mange!) om byernes by, og nej; det er ikke Paris. Rio de Janeiro, den grusomme, betagende, besynderlige, dragende, uimodståelige, fantastiske by, som har stjålet både min søn, min svigerdatter OG mit hjerte. Du kan også finde indlæg om Californien, som vi tager til et par gange hvert forår, om Mallorca, hvor min mand har arbejdet en del, og en lille miniguide til Dubai, hvor han også har været udstationeret. Og endelig kan du finde et væld af indlæg om Italien, især om vores lille perle af et gammelt stenhus oppe i bjergene over Comosøen.

I kategorien Rejser har jeg også delt nogle af mine erfaringer med at rejse. Der er tips til at rejse sammen med andre, til at pakke en kuffert (og lidt til hvad man kan putte i den), ideer til hvad der kan være godt at have i håndbagagen, ideer til at nyde lange flyrejser, og endelig er der en håndfuld tips til at holde sig tryg når man rejser.

img_3272

I foråret 2016 besluttede jeg at holde op med at farve mit hår, og i stedet tillade min naturlige grå farve at komme frem. Det er ikke nogen helt nem proces vil jeg bare sige, men det hjalp da jeg fik klippet en ordentlig bid af længden. Senere var jeg eventyrlysten, og tog til frisør i Brasilien, og da jeg kom hjem, røg der endnu et stykke. Der findes jo en del produkter som kan hjælpe i overgangsperioden, men det allerbedste er faktisk dette virkelig billige trick.

Sund & skøn handler ikke kun om hår. Det er for eksempel også her, jeg har delt mit projekt Sund Januarudviklingen og resultatet.

Puha, det var ikke nemt at vælge de indlæg der skulle med i denne oversigt, og den er da også blevet meget lang. Jeg håber den kan hjælpe dig med at finde frem til lige præcis de indlæg, du allerhelst vil læse – og husk; jeg vil hellere end gerne høre fra dig, hvis du har ideer til indlæg der mangler!

Til forsiden