Regnvejrsnydningen

Når man er født og opvokset i Danmark, er der nogle kompetencer man helt naturligt udvikler. I vores del af verden er vi jo vant til lidt at hvert, når det kommer til vejret. Maj er  et fremragende eksempel på sådan en lille, glad frækkert af en måned, som kan byde på både solskoldning og snestorm, forårsfornemmelser og frustration, og en enkelt regnbyge eller to slipper man næppe for.

De dage hvor himlen er grå og ikke rigtig magter at holde tæt, kan vi vælge at kaste os ud i vores nationalsport: at brokke os over vejret. Det er meget dansk, og i og for sig ret harmløst.

Men vi kan også vælge at tage vejret for, hvad det er. Dårligt vejr ser altid værre ud gennem et vindue, end det gør når man er ude i det, og der findes ikke dårligt vejr, kun forkerte klæ?r. Sådan er der et godt gammelt mundheld der lyder, og det er, som så mange andre gamle mundheld og ordsprog, ikke helt forkert. Der er noget helt særligt ved at gå ud i regnvejret. Alle dufte bliver så intense: våd jord, planter, den friske luft. At der så typisk også ?dufter? af våd hund, når jeg går regnvejrstur, lader vi lige ligge for nærværende…

Man kan også favne vejret (eller måske snarere stemningen ved vejret) ved helt at undgå det, kalde det force majeure og bare blive inde; tage en hyggedag med indendørssysler, uden dårlig samvittighed over at man da virkelig burde være udenfor. Bare sidde og nyde at husene er hule.

Det er helt oplagt at sove længe og spise morgenmad i sengen, eventuelt efterfulgt af langtidsfordybelse i en god bog.

Spille et spil, og måske endda gå all in på arrangementet – eller lægge et puslespil. I min barndom havde vi ofte gang i enorme puslespil, som blev samlet på en spånplade, der lå hen over spisebordet. Når bordet så skulle tjene sit sædvanlige formål, var det nemt at flytte pladen uden at skulle pakke hele herligheden sammen.

Man kunne også arrangere Movie Night. Jeg tænker pop corn, bland-selv slik, pyjamas og masser af tæpper og puder i sofaen. Første Juledag er som regel reserveret til et film-maraton her i hjemmet, hvor sikre vindere er for eksempel Ringenes Herre eller Godfather (der er ikke meget, som kan måle sig med en god trilogi!) – men hvorfor ikke fordele det gode ud over hele året?!!?

Kagebagning er et oplagt regnvejrsprojekt, eller hjemme-spa, eller at nørkle med noget hyggelig husflid. Eller man kan læne sig tilbage i husets bedste stol og nusse et hundeøre, mens man følger regndråbernes vej ned over ruderne.

Hvad laver I, når det er (alt for meget) regn?

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. I Norge sukker og stønner vi også over været, og man går aldri tom for samtaletema. Jeg bruker å si at ingen besøker Norge på grunn av været.

    1. Hahaha – gad vide om det er noget fælles-nordisk?

      Det er da dejligt at vi altid har et samtaleemne parat – enten er det varmt, eller koldt, eller blæsende, eller vådt, eller… 😉

Comments are closed.