Jeg ryddede op!

Jeg var vældig flink i går. Jeg gjorde, som jeg skrev: jeg ryddede op og gjorde rent, og det var dejligt. Vi bor jo ret småt for tiden, og må sande, at et mindre hjem hurtigere kommer til at se forsømt ud. Der er ganske enkelt mindre plads for rodet at fordele sig på, og færre hjørner for snavset at gemme sig i. Og godt det samme, for så er risikoen for at det hele kommer ud af kontrol jo, alt andet lige, mindre.

Jeg ryddede opJeg ryddede op

Undervejs fik jeg monteret et par af julegaverne. Ved mit toiletbord/køkken fik jeg placeret en af mine nye, rå murstensforme, som holder styr på dullegrejet sammen med en af de skønne vægopbevaringssager af genbrugt gummi, som nu er hjem for hårbørste, briller, parfumer osv.

Jeg ryddede opJeg ryddede op

Den anden af disse skønne gummisager kom op ovre ved sengen. Og nej, jeg taler ikke om den lille seng inde i det endnu mindre soveværelse, for det har vist sig at være både for småt til os tre (ja, Fili sover i sengen. Hver nat. Jo noget så hyggeligt at ligge tæt), og for svært at varme op. Jeg har derfor slæbt sofaen ud, og erstattet den med et par boksmadrasser, som nu udgør den hyggeligste hule for os.

Jeg ryddede opJeg ryddede op

Vores hjem er mindre – meget mindre! – end det vi er vant til, men jeg holder meget af det. Især når det er ryddeligt og rent, og solen skinner over den betagende udsigt vi er velsignet med heroppe under taget.

Måske vil du også læse...