Abu Dhabi minder

I efteråret var jeg i Abu Dhabi med min ene svigerdatter – og hvorfor tænker jeg på det nu? Jo, fordi lige om lidt skal jeg derned igen!

Egentlig var vi kun dernede for at pakke deres lejlighed sammen, så de kan flytte til Brasilien – meeen der blev da også tid til lidt shopping i vores højtelskede Al Wahda Mall 😉


og (mere end) en enkelt strandtur blev det også til.

Abu Dhabi er en del af United Arab Emirates – UAE. Selve byen udgør kun en del af landet, som altså igen udgør en del af unionen, som bl.a. også omfatter Dubai. Abu Dhabi og Dubai minder på mange måder om hinanden, bortset fra at der er mere turbo på Dubai; det er den frække fætter, også når det kommer til skikke omkring religion og påklædning. I Dubai kan man klæde sig præcis som man lyster, mens Abu Dhabi er et noget mere striks sted. Til gengæld opleves Abu Dhabi så også som meget mere ‘oprindeligt’, hvis man kan bruge det ord om en nation som bare er et par og fyrre år.

Der er dog ingen tvivl om, at også Abu Dhabi har opdaget fordelen ved at tiltrække folk udefra, og man kan (hvis man vil!!) slippe afsted med næsten hvad som helst. Faktisk vil jeg vove den påstand, at man kan være på ferie dernede uden overhovedet at opdage at man er i Arabien – hvis man altså ser bort fra alle burkaerne og kanduraerne. For eksempel behøver man slet ikke forholde sig til arabisk mad, hvis ikke man gider opleve det – man kan bare spise på Red Lobster, TGIF og Burgerhouse (som, i parantes bemærket, laver de absolut lækreste sliders…).

Det var med et vist vemod vi tog afsked med Al Muneera og Abu Dhabi, men vi vender tilbage!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...