Bolig med udsigt i Dubai

Jeg rejser meget, og ser dermed også en del hotelværelser. Jeg har boet på små, økologisk bevidste boutique-hoteller og i enorme lufthavnssiloer, og tror efterhånden jeg har set det meste, fra det meget imponerende (som det hotelværelse vi havde i Las Vegas. Det var større end hele vores hus derhjemme), til det virkelig hæslige (motel i San Francisco, med blod på lagnerne og huller i vinduerne. Det forlod vi efter en enkelt nat…). Det sidste år har vi flere gange fravalgt hoteller, til fordel for Air BnBs. Det er et fint koncept, hvor private tilbyder at udleje deres hjem i en kortere periode, og her i Dubai bor vi netop i en Air BnB, midt i Dubai Marina.

Det er en rigtig hyggelig lille lejlighed, som er funktionelt indrettet i en lys og venlig stil. Denne her lejlighed føles mere personlig end de andre Air B’nBs vi har boet i, formentlig fordi det simpelthen er en ung kvindes hjem. Mange gange lejer man en sommerbolig, eller en lejlighed som er købt til formålet, og indretningen er typisk ret standardiseret. Her bor vi i Judiths hjem, og det er hyggeligt!

Der er altaner til både vores soveværelse og stuen. De er ikke gjort klar til udendørssæsonen endnu, for den starter først rigtig i slutningen af oktober (indtil da er det ganske enkelt for varmt at være ude), men jeg er sikker på, at de vil være skønne om vinteren.

Jeg er helt vild med hendes spisebord! Super flot, stilrent; smukke linjer og et dejligt materiale. Jeg elsker den aflange lampe over bordet, og kan virkelig godt lide effekten af den grafiske opstilling af billeder og orkideer i sort og hvidt bag spisebordet i naturtræ, på et tæppe der matcher træets farver. Synes at sort, hvid og træ spiller optimalt sammen, især når det bliver brugt som her, hvor alle forstyrrende elementer er fjernet.

Heldigvis er der også en skøn læsekrog, hvor jeg kan putte mig med mine bøger. Tæppet er ikke strengt nødvendigt her i varmen, men hyggeligt er det!

Køkkenet er lillebitte, men jeg synes det fungerer fint. Ville næppe påtage mig at lave den helt store middag i det, men hvad gør det, når lejligheden ligger i det mest vidunderlige område, spækket med restauranter af alle typer?

I det hele taget er beliggenheden denne lejligheds største aktiv, og der er da også sørget for, at man får mest mulig glæde af den imponerende udsigt.

Lejligheden ligger i et lækkert kompleks, hvor der er swimmingpool, spa og træningscenter til rådighed – især poolen har vi stor fornøjelse af, selvom stranden ligger mindre end fem minutters gang herfra. Hvilket leder mig til det eneste, jeg ikke elsker ved området, nemlig trafikken… Åh suk altså, trafikken. Den er næppe værre end så mange andre steder. Rio er hæslig med sine evindelige køer, og rigtig mange steder på Mallorca er de rene trafikfælder; sorte huller, hvor man kan forsvinde i dagevis. København er sådan set også meget godt med, og selv mit elskede Italien har sine knudepunkter – men jeg kommer altså fra landet, og derude er vi ikke vant til den slags pjat.

Air BnB konceptet er fint. I mange tilfælde vil man få en billigere bolig, end hvis man tager på hotel, og vi har aldrig været skuffede over kvaliteten. Den personlige kontakt; det at man lejer direkte af ét menneske, er både konceptets styrke og svaghed. Der kan desværre nemt opstå problemer i forbindelse med ind- og udtjekning, da der jo ikke er en reception med 24-timers bemanding. Vi har oplevet at vente mere end en time i en rendesten i LA – ikke så sjovt efter den lange flyvetur – og ind imellem har jeg også savnet muligheden for at kunne opbevare min bagage efter udtjekning, hvis jeg har haft et sent fly hjem. Omvendt så er det altid lykkedes at løse de problemer der er opstået, og jeg synes bare det er så hyggeligt når ejeren efterlader en lille hilsen til mig!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...