Curly Girl og cannabis

 

For lang tid siden skrev jeg et indlæg her på bloggen om Curly Girl-metoden til krøllet hår. Det er et indlæg som jeg stadig jævnligt får spørgsmål til, så derfor tænkte jeg, at det måske var værd at tage emnet op igen.

Jeg har et groft, stridt hår med krus, fald eller bløde krøller, alt efter dagsformen. Indimellem beslutter jeg mig for, at nu skal det være. Nu skal jeg begynde at style mit hår. Hver dag. Det varer typisk et par dage, og så er det gået over. Fordi der er altså andre og mere spændende ting at tage sig til, end at fumle og kæmpe med hårtørrer, glattejern og tusind produkter.

Derfor ender jeg altid tilbage i min naturlige rutine, hvor jeg vasker håret et par gange om ugen, giver det lidt godt at leve af, lader det lufttørre, og lever med at jeg har selvstændigt hår. Der er ingen tvivl om, at denne rutine fungerer bedst, når jeg bruger gode produkter – og gode produkter er for mig som regel produkter uden sulfater. Der er undtagelser, men typisk er sulfater ret barske ved håret, og efterlader det livløst og tørt, uanset hvor fine sager jeg ellers tilbyder det.

Der er to indlysende grunde til, at man putter sulfater i shampo. For det første får de shampoen til at skumme fint, for det andet renser de virkelig grundigt uden den store anstrengelse. Hvis man godt kan leve med, at ens shampo ikke skummer voldsomt, og hvis man gider at bruge lidt energi på hårvasken, så vil jeg klart anbefale at gå udenom sulfaterne.

Det kræver at man tager sig tid til virkelig at skrubbe hår og hovedbund. Man sætter fingerspidserne ind på hovedbunden, og skrubber rundt i små cirkelbevægelser. Så flytter man fingrene en smule, og gentager – og det bliver man ved med, til at man har været hele hovedbunden igennem. Ekstra bonus er den dejlige massage, som man på den måde får med!

hemphilia curly girl

Det spørgsmål jeg oftest får i forbindelse med mit gamle indlæg, er hvor man kan få fat i en god, sulfatfri shampo. Selv har som regel købt dem i USA, og der er slæbt mange tunge kufferter hjem på dén regning. Men nu har jeg fundet én her i Danmark, som jeg absolut knuselsker. Den er fra Hemphilia, og udmærker sig på flere områder. Dels er den jo altså sulfatfri, dels indeholder den CBD. CBD udvindes af cannabis, og har en masse godt at byde på, både til hud og hår. Det er en stærk anti-oxidant, virker beroligende og antiinflammatorisk, og normaliserer overaktive talgkirtler. Et af de problemer man kan opleve, når man går over til sulfatfri hårpleje er, at håret bliver lidt tungt og fedtet i begyndelsen. Det skyldes overproduktion af talg, fordi hovedbunden lige skal vænne sig til, at den ikke længere bliver strippet for sine egne, naturlige olier ved hver eneste hårvask. Denne lidt besværlige overgang undgås med denne shampo, så man slipper for et par uger med træls hår.

hemphilia curly girl

Billede fra en dag hvor krøllerne strejkede. Ofte, når jeg bare har fald i håret, er det fulgt af en kedelig kruset situation, som imidlertid blev afværget med hårolie. Det med hårolie har ellers været et kæmpe problem for mig, for hvis man helt undgår sulfater, skal man helst også prøve at undgå silikonebaserede produkter. Der er lidt forskel på, hvor stort silikone-problemet er – mit hår kan for eksempel godt tåle en smule silikone i hårkure og conditioners, mens andre hårtyper vil blive for tunge og klaskede af det. Det mit hår slet ikke kan tåle (som i slet ikke) er hårolier med silikone.  De forvandler mit hår til en lidt klistret, sprød masse, der pletvis klæber til hovedbunden. Ikke lige det jeg går efter, men smag og behag er selvfølgelig forskellig… Men nu har jeg omsider fundet en olie som tæmmer kruset, helt uden silikone. Den er også fra Hemphilia, og blødgør håret ved hjælp af olier fra bl.a. oliven, kokos, citronskal og timian. Den kan bruges i fugtigt hår lige efter hårvask, eller i tørt hår imellem vaske. Bare pas på med doseringen, for den er virkelig drøj, og der skal kun bruges ganske få dråber! Den dufter i øvrigt helt vidunderligt – lidt som at gå rundt i min have i Italien.

Hemphilias produkter kan købes på Hemphilia.dk, Bioforce.dk og i helsekostbutikker. Og så glemte jeg da vist at nævne, at de er overordentligt rimelige i pris – 109 kr for shampoen, og 169 kr for hårolien. Hvis I bestiller via Hemphilia.dk og bruger koden 15%Pia, får I oven i købet 15 % rabat!

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Anne Pedersen says:

  Tak for anbefalingen! De produkter skal absolut prøves. Jeg har nøjagtig samme hårtype som dig – og mit hår er blevet endnu mere stridt efter det grå har fået lov til at vokse ud :- (
  Jeg har i et par år brugt Purely Professional – et virkelig skønt dansk mærke, men det er absolut ikke billige produkter (de er til gengæld drøje i brug).
  God dag :- )

  1. Jeg oplever også at de grå lokker er langt stridere – til gengæld elsker jeg farven, men man skal åbenbart passe lidt bedre på det… Disse produkter er jeg virkelig glad for, og det håber jeg også du bliver!
   Nyd dagen 🙂

 2. Inge says:

  Tak for anbefaling. Nu er begge produkter bestilt håber på de også kan sætte en stopper for det hårtab jeg oplever for øjeblikket

  1. Held og lykke med det! Det er skønne produkter, som har hjulpet meget på mit hår.

Comments are closed.