Den farlige leg

Mari jungstedt bog

Min seneste strandlæsning, Den Farlige Vej af Mari Jungstedt, ville egne sig mindst ligeså godt ? om ikke bedre ? til en af de hyggelige efterårsaftner, hvor man kryber godt op i sofaen med et tæppe om knæene og en kop te i hånden.

Jeg elsker nordiske krimier, og jeg har nydt Jungstedts bøger, lige siden jeg ved et tilfælde snublede over Den Du Ikke Ser. Det er underholdende og velskrevne bøger, som glider ned så let at man nærmest ikke opdager at siderne svinder. Således er også Den Farlige Leg, som handler om fotomodellen Jenny, som er forelsket til op over begge ører i modefotografen Marcus, er en notorisk forfører og storforbruger af unge modeller.

Vi lærer også Agnes? hjerteskærende historie at kende. Hun er tidligere model, men nu indlagt på grund af svær anoreksi, som startede da hun arbejde på samme modelbureau som Jenny, og kærestede med Marcus. Hele hendes historie er knugende, med sorg, tab og ensomhed som gennemgående temaer.

Bogens handling sættes for alvor i gang, da Marcus under en optagelse med bl.a. Jenny udsættes for et mordforsøg, og ind træder politiet, i form af en håndfuld gamle kendinge. Vi får et gensyn med Knutas, som har fået ny luft i parforholdet, efter at han og konen har haft et par svære år, og Karin som står foran en masse nyt. Hun har fået en kæreste, og hun er begyndt at se den datter hun bortadopterede da hun var ganske ung. Journalisten Jonas, som vi også kender fra de tidligere bøger, er selvfølgelig også med her, og han er helt tæt på en af dramaets hovedpersoner, da hans kæreste, Emma, er veninde med Jennys mor.

Selve opklaringen af mordforsøget og de afledte konsekvenser sikrer os en god krimi med en mere end almindeligt overraskende slutning, men noget af det der gør Jungstedts bøger så gode, er udviklingen hos hendes gennemgående karakterer. Ingen af dem står i stampe; de vokser, de forandrer sig, og de bliver vedkommende, fordi vi får et ægte indblik i deres liv.

Hvis du bryder dig om nordiske krimier, er denne et rigtig godt bud på nogle timers fin underholdning!

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...