Det der ikke nytter…

Jeg er, sådan i al beskedenhed, egentlig ret god til at strukturere både mit professionelle og mit private liv. Ikke desto mindre kan jeg naturligvis komme i en situation, hvor jeg oplever at mine mentale to-do lister svulmer, og jeg bliver så overvældet, at jeg efterhånden ikke kan kende min fod fra mit øre.

Når jeg får sådan en fornemmelse af, at livet prøver at spille mig skatmat, har jeg erfaret, at det eneste der rigtig hjælper, er det der alligevel ikke nytter noget.

Og således tilbragte jeg et par lykkelige timer forleden, med at ompotte planter og arrangere forårsblomster på mit spisebord. Det var dejligt. Det var vel i virkeligheden det man kalder mentalhygiejne, og da jeg kravlede ned fra min lykke-sky igen, var det med frisk energi, nye ideer – og et virkelig pænt spisebord.

 

Det er så nemt at lade sig overvælde af travlhed, og rende mere eller mindre hovedløst mellem opgaver. Det kan føles umanerlig dekadent at tage sig tid til noget så ligegyldigt som potteplanter (eller et langt karbad, eller en gåtur bare fordi, eller hvad der nu kan fungere som midlertidig afledning). Det kan føles som en overspringshandling; som om man stikker hovedet i busken og skubber ansvar og opgaver foran sig.

Jeg er en stor tilhænger af kontrollerede overspringshandlinger. Kodeordet her er kontrollerede. Det er nødvendigt at man er ærlig overfor sig selv; at man ikke forveksler ønsker med pligter, og at man har en klar plan for, hvornår man vender tilbage til det der store, måske lidt væmmelige, som truer i horisonten. Hvis dét er på plads, så kan en pause fra en vanskelig opgave faktisk betyde, at man vender tilbage til problemet med ny inspiration til hvordan den kan løses, så det endelige regnskab ender med at vise en tidsbesparelse, fordi pausen gjorde det muligt for hjernen at knække nøden på egen hånd. Det overrasker mig altid hvor ofte det sker.

Og så kan jeg vældig godt lide at have et pænt spisebord 🙂

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Og som jeg lige har læst i den bog, som jeg anbefaler henne på min blog i dag: Livet handler ikke om at overleve, men om at leve!
    Fine planter – skønt!

    KH Jeanette

    1. Enig – livet drukner alt for nemt i ren overlevelse; og til hvad nytte? Enhver løst opgave giver bare plads til en ny, uløst
      Må over og læse om den bog!

Comments are closed.