Diamond peeling

Jeg har en indrømmelse. Jeg har ikke været særlig god til at passe på min hud, før jeg var et godt stykke oppe i 30’erne – indtil da var hudpleje mest noget jeg gjorde, når huden var så tør, at den føltes flere numre for lille… Efterhånden har jeg lært, at en god hudplejerutine kan gøre underværker, og jeg er blevet rimeligt god til at rense og pleje både morgen og aften.

Det der med ansigtsbehandlinger til gengæld, det er ikke blevet en del af regimet. En sjælden gang imellem lægger jeg en maske, og så er jeg ellers mægtig stolt af mig selv. Men det er faktisk ikke nødvendigvis nogen voldsomt god ide at tage så let på det. Alle de fine cremer og serummer får nemlig meget nemmere ved at trænge ind og udvirke deres magi, hvis huden jævnligt får en ekstra grundig omgang – og så er der jo også en ikke ubetydelig gang selvforkælelse, man risikerer at gå glip af!

Min brasilianske svigerdatter er vant til at passe sin hud meget omhyggeligt. En stor del af årsagen til det ligger simpelthen i hendes kultur – brasilianerne er uden tvivl de mest velplejede mennesker, jeg nogensinde er stødt på, og de gør en dyd ud af at fremstå som den bedste udgave af sig selv. Hver dag.

Hun har inspireret mig til at gøre mig en smule mere umage, og som et første skridt har jeg nu prøvet en diamond peeling hos kosmetolog Aline Borges på Frederiksberg. Og ja, hun er brasiliansk. For de kan altså noget, og deres enorme erfaring på hele skønhedsområdet fornægter sig sjældent.

diamond peeling

Aline har ladet mig teste behandlingen uden beregning, men jeg har ikke modtaget betaling for denne anmeldelse, som naturligvis udelukkende indeholder min egen, uforbeholdne mening!

Enhver behandling starter altid med en omhyggelig hudanalyse for at finde ud af, hvordan hudens kvalitet og aktuelle tilstand er, og hvilke behandlinger der kan støtte den. Jeg fik en diamond peeling, der er en omfattende ansigtsbehandling, som efterlader huden så fin og blød, at jeg stadig kæmper lidt med at tro det. Først slibes huden maskinelt, med bittesmå diamanter. Det foregår ganske varsomt, samtidig med at et svagt vakum løfter og stimulerer huden – og det gør ikke ondt. Overhuden exfolieres grundigt, de døde hudceller fjernes, og det hele det resulterer i en jævnere, friskere og mere strålende hud.

Næste skridt er en kemisk peeling. Frugtsyrer afrenser i dybden, og reducerer skaderne i rynket, fejlpigmenteret eller solskadet hud, og stimulerer dannelsen af nye, friske hudceller. Vælger man den allermest effektive behandling vil det øverste lag hud efterfølgende dø helt, og derefter skalle af, lidt som ved en solskoldning. En kemisk peeling kan således være en barsk affære, men Aline sammensatte en blid peel til mig, som alligevel har vist sig utroligt effektiv.

For at genoprette hudens fugtbalance efter slib og peeling, afsluttes behandlingen med en ansigtsmassage og en fugtgivende ansigtsmaske, som arbejdes grundigt ned i huden med elektrisk stimulation. En kølig metalrulle trilles over huden, mens en svag elektrisk strøm stimulerer optagelsen af de gode sager.

Aline bruger fortrinsvis de brasilianske produkter, hun kender fra sine mange års træning og uddannelse, og de kan altså noget. Hun kender sine produkter så godt, at hun til enhver tid kan sammensætte den helt rigtige behandling til hver enkelt kunde, selv til dem der gerne vil have i både pose og sæk. Som mig, for eksempel. Ja tak til strålende, ny hud, men absolut nej tak til afskalning, ødemer og rødme.

Og virker det så? Døm selv udfra mine før- og efterbilleder, begge morgenbilleder, helt uden make-up.

diamond peeling

Jeg er stadig 54 år, og det kan (heldigvis) stadig ses. Mit ansigt fortæller en historie om en kvinde der har levet længe og smilet meget, og det er jeg godt tilfreds med – men min hud har fået meget mere glød, og er blevet både fastere, blødere og mere jævn i farven. Jeg er overmåde tilfreds, og vil helt sikkert gentage succesen 1-2 gange om året, for at vedligeholde det fine resultat!

Måske vil du også læse...