DIY ophæng til planter

Det ser flot ud med hængende stueplanter, og man kan købe mange fine ophæng til planter – de er bare temmelig kostbare, og mange af dem er også lige pyntede nok til min smag. Internettet bugner med DIY instruktioner til planteophæng, men igen er de fleste mere flæsede, end jeg personligt synes de behøver at være. Derfor har jeg selv lavet nogen meget simple ophæng, som er enkle i deres udtryk, vanvittigt nemme at lave (vi taler max 10 minutter), og som nærmest ingenting koster i materialer.

Du skal bruge en krog, en saks, noget kraftigt stofgarn (kan bl.a. fås i Brugsen og Panduro Hobby), og selvfølgelig en plante.

Jeg er sådan lidt en dare-devil, så alle trin der omfatter boremaskiner og rawlplugs springer jeg let og elegant over – jeg skruer bare en krog direkte op i loftet, og håber på det bedste (#LivingOnTheEdge).

Når du skal måle hvor meget garn du skal bruge, så skal du hænge det over krogen. Da garnet er ret elastisk, skal du bare beregne 5-10 cm ekstra, i forhold til hvor du gerne vil have, at planten skal ende med at hænge. Klip fire stykker garn i den længde du valgt.

Læg de fire stykker dobbelt på en plan overflade.

Ca. 40 cm fra det sted snorene er bukket, binder du knuder som vist ovenfor.

De to yderste ender bindes sammen, og lægges op over de andre knuder. Du har nu samlet dine snore i en slags ring; det er begyndelsen på den ‘skål’ du skal lave til din plante.

Ca. 5 cm fra de første knuder laver du nye knuder, men selvfølgelig ikke med de samme par – se billedet for forklaring.

Igen skal de to yderste snore bindes sammen til sidst –

så det kommer til at se således ud.

Nu kommer vi til den mest komplicerede del af processen (ja, jeg sagde jo at det var nemt!!): ca. 5 cm fra de foregående knuder skal du igen lave et nyt hold knuder, så du former en række diamanter. Se ovenfor, hvor jeg har stukket min hånd ind i nettet, så det er nemmere at se.

Nu har du så tre rækker af knuder – det eneste du mangler er en afslutning.

Bind en stor knude med alle snorene nederst –

og så kan du hænge din plante op!

Måske vil du også læse...