En meget brasiliansk ting at gøre

Jeg er taget til Argentina, hen for at se Iguazu vandfaldene, men det kommer der mere om senere. Idag skal det handle om negle. Forleden tog min svigerdatter mig nemlig med på neglesalon – fordi det er en meget brasiliansk ting at gøre. Brasilianerne er generelt enormt velplejede, og det gælder både unge og gamle, kvinder og mænd, på godt og ondt. Man ser nyfødte piger med huller i ørerne, og mænd i 70erne på løbetur. Rigtig mange er virkelig velpassede; trænede og polerede. Håret sidder, der er tænkt over tøjet, og neglene er naturligvis flotte. Der er så meget at tage sig af, at jeg nærmest bliver helt forpustet ved tanken, men lækkert ser det ud, og for en udenforstående lader det også til, at man hygger sig med det. Hyggeligt var det i hvert fald at få ordnet negle på brasiliansk maner, som er helt anderledes end den måde vi gør det på i Danmark.


De går noget hårdere til neglebåndene end jeg er vant til (det gjorde faktisk lidt ondt – her kan man virkelig tale om at lide for skønheden!), men den helt store forskel kommer, når de begynder at lægge lakken. Hvor vi i Danmark almindeligvis gør en dyd ud af ikke at ramme neglebåndene, smøres farven her generøst ud over en god del af fingerspidsen, hvorefter det overskydende omhyggeligt fjernes med en lille træpind bagefter.

Det betyder selvfølgelig at lakken går mere ned på neglen end vi er vant til, og dermed også at manicuren holder længere – forudsat at man forstår at passe på den… Flot ser det i hvert fald ud, så jeg håber at jeg kan være forsigtig med poterne de næste dage!

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. birgit says:

    hej pia glæd dig til iquasu vandfaldet- der var jeg sammen med min mor i 1989- det var en stor oplevelse. vi var i brasilien for at fejre michaels 30 års fødselsdag og boede et par dage på et flot hotel lige ved iquatsu. kærlig hilsen Birgit

  2. Pia says:

    Hvor er det dejligt at du stadig har gode minder herfra – her er også pragtfuldt. Kan godt forstå at I nød det!
    Mange knus, Pia

Comments are closed.