Pias pude – endnu en strikket pude med kvaster

Ja, så har jeg gjort det igen – strikket mig endnu en stor, blød og lækker pude, lige til at synke ned i, når vinteren bliver mig for lang og kold og mørk. Den minder meget om min grå pude med skindkvasterne; vamset og lidt slasket i det. Jeg holder nemlig allermest af rigtig store puder, gerne i forholdsvist neutrale farver. Og så skal de helst knitre lidt, når jeg putter mig i dem, hvorfor jeg konsekvent bruger dunpuder som fyld.

strikket pude med kvaster

Jeg har fået garnet til at udvikle opskriften af Garnspecialisten.dk

Husets bedste stol, med husets mest indbydende pude. Nok ikke svært at se, hvorfor det er alles yndlingsplads! Her er godt at være; lyset falder perfekt, og man kan fint sidde her både hele og halve dage, hvis det skal være. Og det skal det jo nogen gange 😉

Puden er strikket i et lidt groft, rustikt uldgarn, Jacobsfår fra Garnspecialisten.dk, som giver den færdige pude et skønt udtryk. Og så er det billigt. Meget billigt, endda. Garnet, som altså er 100 % ren ny uld, kommer i store 900 grams ruller til bare 225 kr – og i sådan en rulle er der garn nok til 3 puder!

strikket pude med kvaster

Jeg har valgt at strikke min pude i et simpelt mønster. Falsk rib, kaldes det nogen gange, fordi det har ribbens stribemønster, men ikke dens elasticitet. Det var nødvendigt med et simpelt mønster, for jeg strikkede den, da jeg blev lagt ned af en modbydelig forkølelse, og slet ikke orkede andet end at strikke og se Game of Thrones (og jeg spørger lige igen: Var der dog ikke én eller anden der kunne have fortalt mig, at den er værd at se? Omvendt meget rart jo, at have adskillige sæsoner til min rådighed nu).

Den færdige pude er udstyret med korte, buttede kvaster i alle hjørnerne – udelader man dem, har man faktisk garn nok til hele fire puder på en enkelt rulle garn.

 

Opskrift på strikket pude med kvaster

1 hovedpude, 60 gange 50 cm
300 gr Jacobsfår uldgarn – jeg har brugt farven Coffee.

Slå 280 m op på rundpind nr. 4, og strik rundt i falsk rib:

  1. omg: alle masker strikkes ret.
  2. omg: strik 1 r, 1 vr.

De to pinde udgør mønsteret, og gentages til arbejdet måler 50 cm.
Alle masker lukkes elastisk af, så du har et stort rør, som du syr sammen i den ene ende. I den anden ende monteres en lynlås, som er stor nok til, at inderpuden kan tages ud før vask.

Kvasterne laves ved at vikle garn omkring et papstykke på ca. 9-10 cm (eller en lille bog). Damp kvasten forsigtigt, så garnet retter sig helt ud. Fjern nu papstykket, og begynd så at vikle garn på tværs af din kvast, omtrent 1/3 oppe ad den. Hæft enden omhyggeligt, og klip kvasten op i den lange ende. Sy den korte, lukkede ende fast i et af pudens hjørner, og gentag til du er hele vejen rundt.

strikket pude med kvaster

Måske vil du også læse...