Farverig oase

farverig-oase3-1

Man bliver lidt glad i låget, når man træder ind i denne lejlighed. Fra en ret mørk entre suges man nærmest ind af lyset og farverne i stuen, og man får bare lyst til at komme indenfor.

Jeg synes at et hjem med farver kan være fantastisk smukt. Det kan man ikke umiddelbart se, når man kigger ind i mit eget hjem, som mest er sort, hvidt og gråt, men det betyder ikke, at jeg ikke kan nyde det hos andre! Det er lidt det samme som med tøj ? jeg er fuld af beundring, når jeg møder kvinder der jonglerer med smukke farver i deres outfits, men selv synes jeg at en lyseblå skjorte er rigeligt spraglet!

Vores nye Air BnB her i Dubai er et virkelig godt eksempel på, hvordan man kan få nogen markante farver ind i sit hjem, uden at forpligte sig alt for meget til kulørerne. Her er vægge, gulve og de store møbler neutrale i farverne, men til gengæld er der valgt et gulvtæppe og nogen sofapuder med knald på.

Et dejligt lille arbejdshjørne med skøn udsigt. Fordi møblerne er så lave, virker det slet ikke voldsomt eller forkert med en arbejdsplads mere eller mindre midt i hyggehjørnet, og man sidder faktisk overraskende godt i stolen. Tænker også, at det er oplagt at inddrage den i ?sofagruppen? (som jo altså ikke er en gammeldags sofagruppe på 3-2-1 måden) når der er gæster.

Jeg undskylder for den ringe billedkvalitet. Desværre er lyset ikke fantastisk i denne lejlighed, i hvert fald ikke når det kommer til fotografering. Egentlig virker både køkken og stue lyse og venlige når man er her, men selvom lyset får lov at strømme ind gennem hele endevæggen, er der altså tale om en lidt dyb lejlighed, og det gør ikke noget godt for mine billeder…

Der er forholdsvis få ting i dette hjem, og dem der er, er der virkelig tænkt over. De fortæller en historie, de bidrager til lejlighedens stemning, og giver indretningen kant og personlighed. Man kan jo for eksempel ikke andet end elske de kitchede figurer ? og alle ved, at en frø pynter i ethvert hjem.

Jeg er vild med de fine små detaljer som brætspillene og polaroid-kameraet, den virkelig grimme og enormt hyggelige tekop, og den farverige kuffert der bliver brugt som sidebord.

Lejligheden er ikke specielt stor, og enhver kvadratmeter er da også omhyggeligt udnyttet. I køkkenet er opvaskemaskinen blevet fravalgt til fordel for en vaskemaskine, og køkkenudstyret er holdt til et minimum. Jeg er helt vild med de matte sorte fliser på væggene, som spiller flot sammen med den blanke sorte bordplade og elementerne i sort højglans.

Gæstetoilettet er småt, men absolut funktionelt. Den lille vask virker egentlig større end den faktisk er, måske fordi den er helt firkantet, uden afrunding af kanterne.

Fjollet detalje, men se lige engang en flot vandlås, kantet og stram i linjerne, og virkelig flot sammen med armaturet.

Lejligheden ligger i et lækkert kompleks, med pool, træningsrum, en smuk lobby-lounge, og adskillige restauranter og et supermarked i selve bygningen, hele den skønne marina lige udenfor døren, og stranden fem minutters gang herfra. Så behøver man ikke så frygtelig meget mere 🙂

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...