Fest makeup

I lørdags var jeg til bryllup. Ikke et hvilket som helst bryllup, men et bryllup hvor jeg først havde fornøjelsen af at vie det unge par, og bagefter fik lov at danse natten væk. Totalt win-win, hvis I spørger mig!

mystylist

Til mine sønners bryllupper fik jeg lagt makeup af Adrijana fra MyStylist. Det her er et billede af et billede, men jeg synes alligevel godt man kan se, hvor fin hun havde gjort mig. Desværre havde jeg ikke hende ved hånden denne gang, men til gengæld havde jeg hendes nye makeup-mærke, Izanel. Hen over sommeren har jeg testet produkterne, og i lørdags brugte jeg dem så til min fest-makeup.

En god makeup fremhæver ens bedste træk. Nogen mener også, at den skal dæmpe eventuelle uheldige træk, men det er jeg ikke tilhænger af. Jeg vil hellere sætte fuld knald på de gode sider, og lade de knap så gode være. Derfor er min fest-makeup fokuseret på øjnene, mens læberne står nærmest naturlige.

Jeg har først lagt en god base med Izanels BB-creme, som jeg til lejligheden har været ekstra generøs med. Faktisk har jeg lagt to lag, for at opnå optimal dækning. Derefter har jeg brugt lidt concealer i en trekant under øjnene, omkring næseborene og i folden fra næse til mund.

Lidt blush midt på kinderne, en lys læbestift, og så er jeg klar til det sjove; øjnene. Denne gang har jeg fornøjet mig med et smokey eye. Jeg har valgt forholdsvis dæmpede farver, fordi min makeup skal kunne fungere både i dagslys og om aftenen. Adrijana har vist mig, hvordan man kan slippe afsted med en ret kraftig makeup i dagslys, hvis bare farverne er gode – og så kan man altid lige tilføje en kohl og lidt ekstra mascara, inden lysene dæmpes.


Her har jeg prøvet at lave en lille tegning af, hvordan jeg laver et smokey eye.

Allerførst tegner jeg en streg langs vippekanten, både foroven og forneden. Jeg lader den ikke gå helt ind i øjenkrogen – kun de yderste 2/3 af kanten.

Derefter lægger jeg farver. Jeg trækker først de forskellige farver ret groft op (og på det tidspunkt ved jeg ikke helt, om mit look er mest morsomt eller skræmmende…), og bagefter bruger jeg en blød pensel til at blende dem godt sammen. Farve 1 er den lyseste – i lørdags var den helt lys beige, og løftede bare lige øjenlåget lidt. Farve 2 er lidt mørkere, og giver en smule dybde til øjets farve, mens farve 3 er ret mørk, og egentlig den der er mest markant i det færdige look. Det er også den farve, jeg bruger i en tynd streg under øjet, for at indramme hele herligheden.

Bagefter er det noget med en hel masse mascara og – hvis man virkelig vil understrege det smokey – kohl på øjets våde kant, og så er jeg klar til at feste igennem!

De produkter jeg har brugt, er alle fra Izanel. De fungerer virkelig godt, og så er makeuppen holdbar. Det sidste er ikke det mindst vigtige, specielt ikke når vi taler heldagsfester!

Makeup produkterne fra Izanel er fremstillet med en speciel teknik: de er tredobbeltmalet. Partiklerne er findelt, helt ned til den optimale størrelse, hvilket vil sige at de lægger sig smukt på huden. Fordi partiklerne er så små, kommer der ikke ‘huller’ mellem dem – huden bliver ganske enkelt dækket langt mere omhyggeligt, selv med et tyndere lag. Man bemærker det faktisk, når man bruger dem. De er enkle at arbejde med, farverne lægger sig smukt på huden, og det er nemt at få et flot resultat, selv hvis man er så uøvet som mig!

Måske vil du også læse...