Fiftyfabulous Strik, episode 16 – den hvor jeg er vendt tilbage til Danmark

Give-away
Jeg udlodder to 50 grams fed af mit håndfarvede garn, i farven Rumlestok på basen Solstrejf – en fin sportsvægt merino.

Vis mig hvad du har på pindene; sæt et foto op på Instagram, og brug hashtagget #FiftyfabulousWIP. Jeg trækker lod i næste uge blandt alle opslag med hashtagget (undtagen mine egne, selvfølgelig). Du må hjertens gerne slå mere end ét billede op. Hvert opslag er lig med et lod i puljen, så kom frisk!

 

Podder-wear
Hverdagsvesten, strikket i det lækre garn fra Frisenvang (den mellemfine kvalitet).

 

Færdige projekter
Victors hue – også kaldet Strikkeskolens hue, i to tråde Baby Merino.
Johns hue – der kommer nok en opskrift på et tidspunkt, men den er så simpel, at jeg slet ikke ved, om det giver mening at skrive det ned? Den er strikket af gamle plastikflasker fra USA.
Mine ventesokker, som er strikket i noget udsalgsgarn fra USA, men som også kan strikkes i to tråde Fabel. Jeg har brugt pinde 3,25, slået 44 masker op, og lavet hæl med vendepinde. Den øverste rib er 1 r, 1 vr, mens resten af skaftet og oversiden af foden er i dobbeltrib, 2 r, 2 vr.

 

På pindene
Karantænesjalet skammer sig stadig. Det røg i skammekrogen for et par uger siden, og bliver formentlig snart taget til nåde. Jeg vil jo svært gerne have det færdigt…
Sorrel, strikket i en tråd Nattergal på basen Solstrejf, og en tråd Kid Silk.
Half & half triangles Wrap fra Purl Soho – en fantastisk gratis-opskrift, som jeg virkelig nyder at arbejde ud fra. Jeg strikker det i brun Fabel, og sætter et håndfarvet garn fra Hobby Lobby til som kontrastfarve.
Min Taroko sweater bliver strikket, ikke hæklet! Jeg opgav at hækle, og det fungerer fint at strikke ud fra opskriften i stedet. Min strikkefasthed passede ikke helt, så jeg gik en størrelse op. De hæklede borter laver jeg ved at lukke alle masker elastisk af, og hækle i aflukningskanten. Efter endt hækling samler jeg igen maskerne op med en strikkepind, og strikker videre. Så fint!!!

 

Drømmestrik
Penguono af Stephen West
Felix pullover af Amy Christoffers

 

 

 

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Annette Andreasen says:

  Hej
  Tak for dine inspirerende podcasts.
  Jeg er blevet interesseret i dit sjal Half &Half wrap, og vil gerne høre dig, hvor meget Fabel du bruger.? Ligeledes vil jeg høre dig ( fordi du er en dygtig strikker) om du bruger den form for vendestrik, som anvises i opskriften, eller om German shortrows ville være ligeså godt?
  Med venlig hilsen
  Annette Andreasen

  1. Tak for de søde ord!
   Jeg er jo ikke engang halvt færdig med det, men jeg er ret sikker på, at jeg kommer til at bruge 300 gr Fabel til hver trekant, altså 600 gr i alt. Mht vendepindene så bruger German Short Rows, fordi jeg synes de er både nemmere og pænere end wrap & turn. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg synes det bliver pænt 🙂
   I øvrigt kan jeg slet ikke anbefale opskriften nok. Der er noget helt vidunderligt beroligende og hyggeligt ved at arbejde på det fine sjal, og jeg tager ind imellem mig selv i at ville gemme det lidt, så det ikke går for hurtigt 😉

 2. Annette says:

  Tusind tak for det fine svar. Jeg er glad for at, German short rows også kan anvendes. Ja, jeg blev lidt varm på sjalet ud fra din beskrivelse af oplevelsen ved at strikke noget, som bare kører derudaf Det virker nemlig beroligende og hyggeligt. Nu skal jeg bare have valgt 2 farver

  1. … og det er jo nærmest det sjoveste af det hele! Jeg har valgt brun Fabel til den ene halvdel, og et grønt håndfarvet garn til den anden. Jeg elsker håndfarvede garner, men det bliver hurtigt lidt dyrt – derfor kombinerer jeg med den billige Fabel

Comments are closed.