Fiftyfabulous Strik, episode 26

 

 

 

Podder-wear
Hverdagsvesten i sort Puna.

Af pindene
Juletæppe 2020

Carlazzo i en langærmet, ensfarvet vinterversion. Den er strikket i min egen Klods Hans på basen Solstrejf, holdt sammen med en tråd brun Kid Silk. For at lave ærmerne har jeg bare sat ærmegabets masker på en rundpind, og strikket ca. 21 cm glat, mens jeg har taget 22 masker ind jævnt fordelt over omgangene. Derefter har jeg taget 6 masker ind inden ribben, som måler knap 15 cm. Ribben er med drejede retmasker, men almindelig vrang.

Én Carlazzo sok i min egen Store Bjørn (ikke Klods Hans, som jeg vist hævder i podcasten…) på min nye sokke-base, Storm.

Stoker sjal af Kristen Lehrer strikket i 6 nøgler Drops Air. på pind 6,5. Jeg har afkortet sjalet noget i forhold til opskriften, både i selve kroppen (16 rækker) og i hulmønsterkanten (som jeg har strikket halv længde).

 

På pindene
Teru af Junko Okamoto strikket i lysegrå Drops Merino Extra Fine, kontrastfarven er min egen Store Bjørn på basen Støvregn.

Reagan af Isabell Kraemer strikket i min egen Vesten for Månen på basen Storm.

 

Bogsnak
Hønsestrik af Anna Bauer

Favoritter af Arne & Carlos

Tvilling, Yndling, Grævling af Hella Joof

Kvindernes By af Elizabeth Gilbert

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Søs Borg says:

  Hej Pia.
  Hvor meget garn i en str xl har du brugt til den nye carlazzo med lange ærmer?
  Jeg vil gerne strikke i den samme farve som du har brugt.
  Hvor mange gram er der i dine bundter med “klodshans” mvh Søs

  1. Hej Søs,

   jeg har lige dobbelttjekket garnforbrug, og jeg tror, at den største størrelse på engelsk vil formentlig også bruge 3 fed Store Bjørn og 3 nøgler Kid Silk.

   I den danske udgave er der kun to størrelser – til den store (som måler ca. 160 om brystet) bruger du 3 fed Store Bjørn (der er 100 gr i hvert fed) og 3 nøgler Kid Silk. Hvis du kan strikke efter en engelsk opskrift, og har lyst til en mere rummelig sweater, vil jeg meget gerne sende dig den opskrift gratis – den største størrelse dér måler 180 cm om brystet. Den er jo designet til at have en del bevægelsesfrihed, men det er selvfølgelig et spørgsmål om smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.