Foldede bøger

Jeg er lidt skør med bøger – på en eller anden måde synes jeg at (nærmest) enhver bog har en eller anden form for værdi. Selv den mest ligegyldige triviallitteratur bærer minder, og jeg er voldsomt dårlig til at smide bøger ud. Derfor blev jeg så glad, da jeg opdagede kunsten at folde mønstre i gamle bøger; pludselig fik jeg en mulighed for at give selv de bøger jeg aldrig ville komme til at (gen)læse et nyt liv.

Jeg har især foldet mange hjerter, ikke mindst fordi jeg har foldet en del bøger til vores sølvbryllup, hvor jeg brugte dem som pynt. De er super nemme at lave, og det er en hyggelig måde at bruge en aften på.

Denne bog foldede jeg til mit barnebarns navngivning. Den er nærmest umulig at fotografere, men navnet er altså tydeligt at læse når man ser den IRL.

At folde et navn er en lille smule mere kompliceret, fordi man skal være ret omhyggelig med at udregne på forhånd hvor meget hvert enkelt bogstav kommer til at fylde, så det færdige navn står jævnt. Når det er gjort, er resten ligeså nemt som at folde et mønster der gentages.

Jeg brugte Heather Eddys anvisninger, både fra hendes hjemmeside, og fra hendes bog – de er lige til at gå til!

/Pia

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Sabrina says:

    Kan man købe bøger med fold, i navn?
    Kontakt mig gerne på mail

    1. Nej, jeg laver dem ikke på bestilling. Måske på Etsy.com?

Comments are closed.