Årets gang i sofaen, og endnu en strikket pude

Min sofa er ret speciel. Den er kæmpe stor (over fire meter lang), og efter enhver standard det man ville kalde ‘en mægtig flyder’. Til gengæld har den helt stramme, kontrollerede linjer, som udgør den perfekte baggrund for nærmest hvilket som helst udtryk. I løbet af efteråret begraver jeg den gerne i skind, puder og tæpper, så den bliver et skønt puttested, hvor man kan gå i hi. Om sommeren lader jeg den til gengæld ofte stå nærmest bar, så det smukke design får lov at spille hovedrollen.

Lige nu bugner min sofa af puder. Der er tale om en skønsom samling af hjemmestrik, souvenirs fra både Mallorca og Rio de Janeiro, og puder jeg har været heldig at falde over i det lokale supermarked. Dyrt eller billigt; det spiller ingen rolle, bare det er blødt og indbydende.

strikket pude med draperingerstrikket pude med draperingerstrikket pude med draperinger

Jeg har en større samling af puder og tæpper. Det er ikke det mest praktiske at samle på – frimærker eller glansbilleder ville være langt nemmere at opbevare – men jeg elsker at rode rundt efter lige præcis dét tilbehør, som afspejler mit humør lige nu. Og mangler jeg noget (og det gør man jo ind imellem), kan jeg heldigvis række ud efter strikkepindene.

Da jeg havde strikket min helt egen hyggepude i det lækre Jacobsfår fra Garnspecialisten.dk, havde jeg stadig masser af garn tilbage på rullen. Det skulle selvfølgelig bruges, så nu er noget af det forvandlet til en endnu en stor strikket pude med draperinger. Fordi Jacobsfår er et-trådet, kan det godt trække lidt skævt når man strikker det op i glatstrikning som her, men det synes jeg faktisk bare er en god ting, fordi det giver den færdige pude et skønt, tilfældigt look.

Inderpuden jeg brugte, måler 60 x 40 cm, så opskriften er tilpasset disse mål. Det er imidlertid vældig nemt at strikke efter andre mål, al den stund at pudestrik jo ikke er svært kompliceret.

strikket pude med draperinger

Opskrift på strikket pude med draperinger

Slå 260 m op på en rundp 4, og strik 40 cm glatstrik. Luk alle m af, så du sidder med et bredt, åbent rør. Sy den ene ende sammen, og put din pude ind. Denne pude kan ikke laves med aftageligt betræk, men jeg vil foreslå at du gør som jeg: vasker hele molevitten, betræk og inderpude på én gang. Det er lidt tungt arbejde, men helt uproblematisk. Du skal nemlig sy et enkelt sting i hvert af disse to hjørner, hvor du syr gennem både betræk og inderpude, således at hjørnerne holdes på plads om puden.

strikket pude med draperinger

I den anden ende syr du de yderste 20 cm i hver siden. Den midterste del syr du først med store ri-sting, som du trækker sammen indtil målene passer. Bagefter sys henover folderne, så puden trækker sig sammen i den ene ende. Og dét er sådan set det hele – så er der kun tilbage at nyde din nye pude!

strikket pude med draperinger

Måske vil du også læse...