Garderobeudfordring

Så er jeg igennem den udfordring jeg lavede for mig selv: 10 stykker tøj i 10 dage – og jeg snød kun en enkelt gang. Det er, måske ikke overraskende, lykkedes mig at blive klædt på hver dag, og jeg har, nok heller ikke rigtig overraskende, været træt af projektet undervejs. Det var jeg for eksempel da det var koldt for femte dag i træk, og jeg ikke gad se mere på den jakke jeg havde udvalgt som det eneste varme stykke tøj, og igen da det blev smeltende varmt, og det eneste jeg virkelig havde lyst til at have på, var den lette kjole, som ikke var kommet med blandt favoritterne. Da jeg snød, var det fordi jeg skulle på en spontan flyvetur til Argentina, og jeg simpelthen ikke magtede at sidde i fuld aircon i et fly, iført shorts eller kjole; da listede jeg et par jeans ud af kufferten.

Helt overordnet vil jeg sige at det var ok. Det var, som jeg havde håbet, nemt at klæde mig på om morgenen, fordi der ikke var så meget at vælge imellem, og fordi det der var, alt sammen var noget jeg følte mig rigtig godt tilpas i.

På den anden side var det altså også lidt kedeligt, og det tror jeg måske kan have noget med årstiden at gøre. Det er jo forsommer her i Rio, så de fleste dage er det så varmt, at man ikke har lyst til at lege med lag-på-lag i sit outfit. Alle mine outfits blev da også rimelig simple: shorts og en top, eller den kjole jeg havde taget med. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave eksperimentet i Danmark, hvor det nærmest året rundt er oplagt at bruge lidt flere lag, så man kunne lave lidt sjov ud af at mikse og matche og kombinere, også selvom det så kom til at betyde, at man brugte hvert enkelt stykke tøj flere gange. Jeg elsker for eksempel at bruge flere jakker over hinanden; denim under læder, en kort bouclejakke under en trench osv. Er generelt vild med mange lag (især fint når jeg giver den gas med hedeturene, så jeg kan hive et eller flere lag af og på i dagens løb), som eksempelvis en tanktop under en opknappet skjorte med en tynd cardigan, holdt sammen i taljen af et bælte, og så en blazer øverst. Skjorten kunne så bruges som jakke en af de andre dage, cardiganen kunne bruges som tørklæde, toppen kunne bruges alene under blazeren osv. Det må jeg prøve når engang jeg er hjemme igen ? så kan det også være jeg kan pifte min ?uniform? lidt op!

Hvor kedeligt det end er, så er dette mine ti outfits. Intet kreativt eller overraskende over dem, men de fungerede alle sammen.

 

Tilbage til forsiden

 

Måske vil du også læse...