Grønne planter på vores hanebånd

Som jeg gav et glimt af i sidste uge, har jeg tilføjet en sjov lille detalje i soveværelset: jeg har sat grønne planter på vores hanebånd. Ideen fik jeg på en af mine uendelige ture rundt i blogland, på en af de nye favoritblogs, og jeg blev (naturligvis) omgående aldeles vild med den. Man kan jo aldrig få nok grønne planter i et rum, vel? Af flere årsager, hvoraf min dovenskab kun er én af dem, blev jeg imidlertid nødt til at ændre på den oprindelige udgave, hvor efeu var plantet i smukke tagrender, som var fastgjort på bjælkerne. Dels er der ikke tilstrækkeligt med dagslys helt oppe under vores tag, dels ligger der allerede LED-lyskæder ovenpå vores hanebånd.

Jeg var altså nødt til at tænke kreativt – og det kom der noget, der minder om Verdens Nemmeste DIY, ud af. Her kan alle, helt uden undtagelse, være med.

grønne planter på vores hanebånd

Det er ganske enkelt kunstige planter, som er taget ud af potterne og sømmet fast ovenpå bjælkerne. Så nemt – både at lave og at vedligeholde. Ingen vandkander der skal balanceres op i højden; bare en støvekost i ny og næ 😉

grønne planter på vores hanebånd

Jeg brugte planter fra Ikea. Sådan nogen gode, lange ting, som kommer i små, sorte plastikpotter – ikke nødvendigvis noget der rimer på Kærlighed ved første blik, men jeg synes de er rigtig fine på den her måde.

grønne planter på vores hanebånd

Jeg startede med at skære det øverste sorte lag af, så jeg nemmere kunne se hvad jeg havde med at gøre. I dette tilfælde var det, jeg havde at gøre med, en solid betonklods.

grønne planter på vores hanebånd

Nogle af planterne kunne jeg bare dreje ud af klodsen, mens andre skulle hjælpes lidt på vej med en kniv. Ekstra bonus-tip: Hvis du skal bruge en kniv, så prøv at gå udenom nogens yndlingsknive. Spidsen kan knække. Undskyld skat.

grønne planter på vores hanebånd

Herefter er det ren leg – op med planterne, og frem med hammeren. Prøvede først med gaffatape. Gaffatape er normalt menneskets bedste ven jo, men lige i denne situation kræver brugen af gaffatape nok en noget større ildhu omkring afstøvningen af hjemmets hanebånd, end jeg umiddelbart lægger for dagen… Greb derfor til hammer og søm, som klarede sagen på et øjeblik.

grønne planter på vores hanebånd

På billedet her kan I faktisk også se vores lysskinner, som jeg sådan set er ret stolt over at jeg ikke ramte. Ikke en eneste gang undervejs. Yeah mig.

grønne planter på vores hanebånd

Jeg synes det ser skønt ud, især sammen med min fine væg i beton-look – også selvom planterne er af plastik. Kommer næppe til at udskifte resten af husets grønne beboere til plastikfætre og -kusiner lige med det samme, men når vi er så godt oppe i højderne, synes jeg ikke det gør noget.

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Det så riktig koselig ut og noen ganger må man vær litt praktisk også. Levende planter ville ha blitt altfor omfattende. Fin stol har du også på soverommet, ser jeg. Og du, i går fikk jeg ryddet litt i garderoben min. Stor takk til deg.

  Beste hilsen Ingrid på https://ingridtunheim.no

  1. says:

   Enig – levende planter havde været alt for meget besvær, i hvert fald for mig. og jeg er glad for mine kunstige grønne børn.
   Hvor dejligt at høre, at du har fået ryddet lidt ud – håber du bliver glad for det!

 2. Det er en sjov idé, Pia! Jeg kommer i tanker om at jeg som ung havde en kunstig efeuranke omkring badeværelsesspejlet. Den var jeg ret glad for 🙂
  I vores nye hus er halvdelen af førstesalen lavet med loft til kip. Når jeg ser jeres soveværelse, bliver jeg helt sikker på at vi må have gennemført det åbne loft, så vi også får det i soveværelset. Det er pænt!

  1. says:

   Tak 🙂 Vi har selv åbnet loftet, og samtidig udskiftet de kedelige hanebånd i lyst fyrretræ med rustikke gamle bjælker, og det er jeg rigtig glad for!

Comments are closed.