Hæklet pude med boblemønster

Januar er den helt store oprydnings-, rengørings- og generel forbedringsmåned her i huset. Og ja, jeg ved godt, at man ikke skal gøre orden, men derimod have orden, men livet…

For at lokke mig selv godt i gang, hjælper det ofte med lidt fedt udstyr. Man skal aldrig gå ned på udstyret, det ved enhver – og når det kommer til oprydning, er ’udstyr’ lig med lidt nyt til boligen. Nye puder til sofaen, for eksempel, for det kan man altid bruge.

hæklet pude med boblemønster

Jeg har tømt restekurven (mere oprydning!!) og rodet lidt rundt i min pyntepudebeholdning. Ja, sådan én har jeg. Ikke dømme. Og det kom der denne skønne sag ud af: en hæklet pude i boblemønster.

Desværre kan jeg ikke give nøjagtige anvisninger på garnmængden, men mon ikke jeg har brugt omtrent hvad der svarer til 8-10 nøgler Drops Karisma (eller et lignende mellemtykt uldgarn, som passer til hæklenål nr. 4), til en inderpude på 60×30 cm. Det er ret nemt at tilpasse opskriften til den størrelse pude, du ønsker at lave – bare slå lidt flere eller færre masker op.

hæklet pude med boblemønster

Opskrift på hæklet pude med boblemønster

Lav en hæklet opslagning med ialt 60 m, og start forsidens stribemønster:

Med lysegråt garnstarter du fra vrangsiden af arbejdet, og hækler *1 rk stgn, 1 rk fm med bobler for hver 6. m (altså 5 m imellem boblerne)*. Gentag fra * til * 5 gange, og slut striben af med 1 rk stgm.

Bobler laves således: Boblen hækles i én maske. Start som om du skal til at lave en stangmaske. Træk garnet gennem masken første gang, og slå derefter om igen. Træk igen garnet gennem masken, og gentag dette indtil du har seks omslag på nålen. Træk så garnet igennem alle seks omslag på én gang, og stram godt til – og din bobbel er klar.

Du kan se billeder af processen her.

Med mørkegråt garnhækles 5 rk stgm. Den første rk hækles der kun i bageste maskeled.

Når du starter på næste lysegrå stribe, hækles første rk (fra vrangsiden) kun i forreste maskeled.

Disse to striber gentages indtil du har 6 lysegrå striber, adskilt af 5 mørkegrå striber. Arbejdet måler nu ca. 68 cm. Fortsæt med at hækle stgm i lysegråt, indtil arbejdet måler 120 cm.

Montering
Sy puden sammen på den korte led, så du har et ring på 120 cm i omkreds. Fold den således at forsidens stribemønster fordeles ligeligt, med ca. 4 cm bukket om til bagsiden i begge ender, og sy den ene ende sammen på langs.

Nu hækles rækker af fastmasker med marineblå i de frie maskeled ved alle overgangene mellem lysegrå og mørkegrå striber.

Hæft alle ender, og vælg om du vil montere en lang lynlås i den frie ende, eller om du bare vil sy puden ind i betrækket.

hæklet pude med boblemønster

Måske vil du også læse...