Halsedisse

En halsedisse er en oplagt god ide i den danske vinter, og jeg aner ikke, hvorfor jeg aldrig før har lavet en… Men nu er jeg i gang – jeg har lavet en til Peter, og er i gang med en til mig selv!

Jeg laver dem godt lange, så man rigtig kan putte sig i dem – og så har jeg gjort dem bredere forneden, så de lægger sig ud over brystet og varmer dér.

De er virkelig nemme at strikke, og man bruger så tilpas lidt garn, at man kan gøre brug af sine rester. Jeg har strikket Peters i et håndfarvet garn, Gråmis, på basen Støvregn, og sat en tråd lysegrå Kid Silk til. Man kan sagtens erstatte Gråmis med en tråd Lima, Puna eller Merino Extra Fine, eller strikke i én tråd Air.

Størrelser: s/m – l/xl

Garnforbrug:
150 gr Gråmis / Lima / Puna / Merino Extra Fine, holdt sammen med
50 gr Kid Silk

Pinde: rundpind 4,5

Strikkefasthed:
Halsedissen er strikket i rib, som er nærmest umuligt at måle strikkefasthed på, men gå ud fra at du skal have ca. 17 m i glatstrik på p 4,5 for at få 10 cm.
Strikkefastheden skal overholdes nogenlunde for at opnå et tilfredsstillende resultat. Hvis ikke strikkefastheden passer, må du prøve med finere eller grovere pinde.

Bemærk: Mine gratis opskrifter er ikke nødvendigvis testet i alle størrelser! Læs mere om vilkårene for gratis opskrifter i dette indlæg.

 

Slå 112 – 128 m op, og strik rundt i dobbeltrib (2 r, 2 vr).

Når arbejdet måler 24 – 28 cm ud, tages der ud på hver 16. m. Læg udtagningerne i retmaskerne, så der strikkes 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 3 r, 2 vr.

Når arbejdet måler 27 – 30 cm ud, tages der igen ud, denne gang på hver 17. m. Læg udtagningerne i retmaskerne, så der strikkes 2 r, 2 vr, 3 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 3 r, 2 vr.

Når arbejdet måler 30 – 33 cm, tages der ud på hver 18. m. Læg udtagningerne i retmaskerne, så der strikkes 3 r, 2 vr, 3 r, 2 vr, 2 r, 2 vr, 3 r, 2 vr.

Når arbejdet måler 33 – 35 cm lukkes alle masker elastisk af.

Måske vil du også læse...