Hjemmespa

Normalt samarbejder min hud og jeg fint. Aftalen er, at den holder tingene sådan nogenlunde på plads hvor de bør være, og jeg takker den med masser af SPF og en sjat bodylotion fra tid til anden. Udmærket arrangement, som jeg egentlig troede fungerede optimalt. Men så rykkede vi fra sol og varme og bare tæer til Danmarks februarkulde og mange lag tøj, og jeg begyndte at skyde ham som en gammel slange.

Min hud blev simpelthen så tør og trist. Grå, halvdød og let kløende – ikke charmerende, hverken at se på eller at bo i, så noget måtte gøres. Peter og jeg har haft nogen vidunderlige spa-oplevelser rundt omkring i verden, men det er faktisk mindst ligeså skønt at køre den ‘staycation-style’: at afsætte en aften til hjemmespa i selvforkælelsens tegn, hvor man overgiver sig til ren nydelse og hygge. Med lidt forberedelser bliver det nemt til ugens højdepunkt, og jeg synes faktisk, at forberedelserne er en fest i sig selv. Forventningens glæde er jo bestemt ikke den mindste!

Når jeg skal lave hjemmespa sørger jeg for, at rummet er varmt og hyggeligt, og at der er ild i pejsen, masser af stearinlys, knitrende rent sengetøj, bløde håndklæder, varme badekåber, og lidt dejlig musik. Jeg har simpelthen lavet en playliste på Spotify til formålet, og som med alle mine andre playlister er den virkelig lang, så jeg ikke når at blive træt af at høre det samme igen og igen. Jeg sørger også gerne for lidt snacks og varm te til efter badet, og enten en god bog eller film jeg kan putte med.

Så starter jeg med et brusebad, hvor jeg vasker hår og bruger Frk. Ts vidunderlige bodyscrub. Hvis der er egentlige katastrofeområder (hallo, fødder!), så får de en ekstra omgang med det samme, eventuelt med en pimpsten, hvis ikke scrubben er nok. Efter badet dupper jeg håret tørt, reder det igennem, og masserer en fed hårkur ind, tot for tot, inden hele herligheden ryger op i en knold.

Her får det lov at blive, mens jeg sænker mig i et badekar fyldt med skoldhedt vand og masser af badeolie. Faktisk synes jeg at skumbad ser mere indbydende ud, men et oliebad er dels det lækreste at ligge i, dels det bedste for min udpinte hud, så olie bliver det. Til gengæld kombinerer jeg ofte olien med lidt badesalt, for lige at give et ekstra pop til badet.

Når jeg har nydt det varme vand og den stjerneklare nattehimmel (for stjerneklart, det skal det være!) længe nok og vandet begynder at blive koldt, bruser jeg mig hurtigt over, og skyller hårkuren ud. Jeg frotterer mig ikke med håndklæderne. Jeg dupper mig bare halvtør, inden jeg smører mig ind i et tykt lag olie, vikler et microfiber-håndklæde om håret, tager badekåbe på, og hopper ned i den rede af bløde puder, vamsede tæpper og friske dyner, som jeg har gjort klar. Oprydningen får lov at vente. Alt bliver uceremonielt sparket ind i et hjørne, så synet ikke generer nydningen. De våde håndklæder render ingen vegne, og hvis de gjorde, ville det egentlig være helt okay.

Holder I også hjemmespa – og har I gode ideer til ekstra luksuselementer der kan tilføjes?

 

Tilbage til forsiden

 

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Det både lyder og ser enormt dejligt ud! Jeg kan ikke lade være med at smile ved tanken på, at jeg skulle lave et lignende indlæg her hjemmefra. Efter at have renoveret et stort hus fra 70’erne, løb vi tør for både penge og energi på et tidspunkt. Vores badeværelse er derfor rigtig retro i brunt og orange – de fleste får lidt af en wow-oplevelse når de går der ind første gang. Et spa indlæg fra vores badværelse, ville ikke helt komme til sin ret. Dine flotte billeder får skubbet lidt til tanken om vi ikke snart skulle til at finde den energi frem igen! Det ser sååå dejligt ud!

    1. Tak Malin. Vi har boet her i mere end tyve år, så efterhånden har vi fået lavet det hele som vi vil have det – men det har taget mange år! Jeg er sikker på at I også kommer det hele igennem på et tidspunkt

Comments are closed.