Hjemmestrikket billedvæg

I sidste uge gik det pludselig op for mig, at min billedvæg på Landstedet, som jeg ellers er så stolt af, var skrækkeligt mangelfuld. Der var ingen billeder af barnemirakelbarnet, og heller ingen pladser til det kommende barneønskebarn.

Det skulle der selvfølgelig rettes op på! – og jeg var heldig at få foræret en håndfuld nye rammer, som jeg allerede har bestilt fotos til. De er stadig undervejs, så selve billederne må I tænke jer til.

billedvæg

Jeg kan rigtig godt lide at blande billederne med andre fine småsager, så jeg indskrev en spids (!!) stjerne og en smuk glaskugle til projektet, og spekulerede over, hvad mere jeg kunne hænge op. Hvad matcher en håndfuld familiebilleder, et gammelt bræt, og et par boksehandsker? Jamen det gør da en hjemmestrikket sweater!

billedvæg

Jeg tog udgangspunkt i Katten Carlas sweater, men tilpassede opskriften, så den strikkes oppefra og ned. Fordi det er min personlige præference – og fordi jeg nærer en dyb modvilje mod monteringsarbejde. Ikke så meget fordi det er smart at kunne tilpasse størrelsen undervejs 😉

Det tager mindre end en time at strikke sweateren, du skal bare bruge en smule restegarn, og den er så nem at alle kan være med. Hvis du aldrig før har strikket en sweater oppefra og ned, er dette et udmærket sted at begynde!

 

Opskrift på mikro-sweater

Du skal bruge en smule restegarn og to rundpinde (eller to sæt strømpepinde, hvis du foretrækker det), som passer nogenlunde til garnet.

Slå 24 masker på en lang rundpind, og strik rundt i rib (1 r, 1 vr) med magic loop-teknikken. Strik 5 omgange.

Herefter strikkes bærestykke:

1.omg: *Strik 5 r, marker den næste maske* – gentag fra * til * omg ud.

2. omg: * Strik ret frem til den markerede maske, saml løkken mellem to masker (altså løkken mellem den maske du netop har strikket og den markerede maske) op på venstre pind, og strik den drejet ret – strik den markerede maske ret – saml løkken mellem de næste to masker (altså mellem den markerede maske og den næste maske på omgangen) op fra arbs vrangside med venstre pind, og strik den ret. * – gentag fra * til * omg ud.

3. omg: Strik alle masker ret.

Gentag anden og tredje omgang 3 gange, indtil du har 56 masker på omg.

Nu skal du strikke det første ærme. Sæt de første 14 m over på en anden rundpind, og lad resten af maskerne hvile.

Slå 2 m op, så du har 16 m i alt. Disse 16 m strikkes rundt i ret, og bliver til et ærme. Strik 8 omg, og tag derefter 2 m ind jævnt fordelt på omg, og fortsæt i rib (1 r, 1 vr). Strik 8 omg rib, og luk af.

På pinden med de resterende 42 m tager du 14 m løst af. De næste 14 masker strikker du over på en anden rundpind, og laver et ærme magen til det første.

Nu har du 28 m tilbage på den oprindelige rundpind. Saml 2 m op under hvert ærme, så du har 32 m i alt. Disse 32 m strikkes rundt i ret, og bliver til kroppen. Strik 8 omg, og tag derefter 4 m ind jævnt fordelt på omg, og fortsæt i rib (1 r, 1 vr). Strik 8 omg rib, og luk af.

Hæft enderne, og nyd din fine nye sweater!

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Fru Moll says:

    Billedvæggen ser fin ud, men den bliver jo aldrig færdig – der bliver jo nye billeder, der skal sættes op, og det er bl.a dét, der er hyggeligt, ikke?

    1. Det er det nemlig! Det bliver nærmest en slags dagbog på den måde – eller måske snarere en familiekrønike.

Comments are closed.