Højgård – længerne

Mit hjem, Højgård, er en tre-længet gård. I hovedbygningen bor jeg med ham min elskede, i den midterste længe bor Frk. T, og i den sidste af længerne, den med solcellerne på taget, er der værksted, stald, lade og høloft – eller, det var der engang.

Den gamle staldbygning bruger vi til opbevaring, cykelværksted, haveredskaber og pottebord. Der er som regel en del mere rodet end her, men jeg har lige ryddet op (yay mig!).

På det gamle høloft har vi vores buddhistiske hondo; det sted hvor vi mødes til meditation. Det er blevet et dejligt rum, som især er helt vidunderligt i aftenlys, når de sidste solstråler kommer ind, og stearinlysene bliver tændt.

Bag hondoen er der et lille bibliotek og arbejdsværelse, som jeg bruger en del, når jeg studerer eller skriver på mine bøger.

Over Frk. Ts hus har vi vores torturkammer. Som jeg har været inde på før, er jeg ikke en naturligt aktiv type, men det hjælper på motivationen at have alt ved hånden…

I den gamle lade har vi et stort, åbent rum. Det har været brugt til navngivningsfest, konfirmation, fire bryllupper, et sølvbryllup, adskillige runde fødselsdage og andre fester. Vi har mange glade minder fra dette rum, som i dag er gjort klar til at gøre tjeneste som ekstra meditationsrum. Her i weekenden kommer der nemlig en del mennesker til et særligt buddhistisk arrangement.

I loftet hænger der to lysekroner, som jeg selv har lavet. Det er en god, japansk bryllupsskik at et brudepars forældre folder 1000 traner, som de dedikerer til det unge pars lange og lykkelige liv – så til min ældste søns bryllup foldede jeg 1000 origami-traner, som jeg hang op i ringe, jeg havde omviklet med lyskæder. De giver det smukkeste lys, og er i øvrigt vanvittigt flotte i sig selv, også uden lys i. Der kommer et indlæg senere med instruktioner til at lave både tranerne og lysekronerne, hvis nogen skulle være lige så tossede som jeg 😉

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...