Højgård

Jeg bor på en gammel gård – Højgård er knap 100 år gammel, men meget af gården brændte ned engang i 60’erne, hvorefter hele stuehuset blev bygget op igen. Da vi overtog ejendommen, stod den således i komplet 60’er stil, med cigaræsketræ på væggende, fyrretræ i lofterne og nålefilt på gulvene… Det var meget smukt. Rørende, nærmest. Fik i hvert fald tårer i øjnene da jeg så det.

Gennem de knap tyve år vi efterhånden har boet her, har vi langsomt fået arbejdet os igennem det hele. Stalde, værksted, annekset (hvor Frk. T nu bor), haverne, gårdspladsen og ikke mindst stuehuset.

Vi har efterhånden fået skabt en bolig, der passer præcis til vores smag og behov. Det er blevet en lidt pudsig indretning, for vi har faktisk kun to rum i stuehuset; et ovenpå, og et nedenunder. I stueetagen har vi køkken, spiseplads og stue, i ét stort rum på ialt 17 meter i længden. Derudover er der en entre og et badeværelse (syntes måske det blev lidt vel meget at lade det indgå i den åbne planløsning).

Vores køkken er ret stort, specielt i betragtning af, hvor lidt det egentlig bliver brugt. Det er ikke sådan at vi opbevarer sweatre i ovnen – men det er omvendt heller ikke langt fra…

Spisepladsen er hyggelig, med et bord der kan blive stort nok til at rumme hele familien (lige omkring tyve stk, når de alle dukker op). Vi har valgt at have en bænk på den ene side, fordi rummet faktisk er ret smalt lige dér. Hvis vi havde stole på begge sider, ville man nok skulle kante sig lidt forbi, og det gider jeg simplethen ikke.

Selve stuen, hygge-delen, er domineret af vores enorme flydersofa og vores nærmest ligeså enorme bogsamling. Her er også brændeovn, så her er virkelig godt at være på kølige aftner. Faktisk er her altid godt at være, morgen eller aften, sol eller regn!

 

førstesalen har vi soveplads, arbejdsplads, en lille læsekrog, et åbent badeværelse og et walk-in closet. Til trods for de åbne løsninger kan man altid finde en rolig krog, men som regel nyder vi at kunne være sammen, selv når vi laver hvert vores.

Lige ved siden af sengen har vi en lille sofa, hvor man kan putte sig med en bog. Filis seng står for enden af vores, og det er nok husets mindst benyttede møbel. Hun har nemlig fortalt mig, at et stakkels lille gadebarn har brug for at sove tæt med sin flok, for ellers bliver det alt for utrygt – og jeg har jo ikke adopteret hende for at give hende yderligere ar 😉

Overfor seng og sofa har vi et pragtfuldt kæmpebadekar, rigeligt stort nok til to, og en lille bio-pejs, bygget ind i væggen ud til badeværelset. Levende ild må der til, for at få den perfekte spa-stemning!

I et gammelt børneværelse har vi indrettet walk-in closet, eller påklædningsværelse, som man vel kalder det i Danmark. Jeg har altid drømt om at have et værelse i mit hjem, hvor alt det tøj, som ikke hang på min krop, kunne befinde sig – altså et rum med skabsplads, snavsetøjskurve, vaskemaskine, tørretumbler og strygeplads. Det eneste der mangler herinde, er vaskemaskine og tørretumbler, og det går så nok også endda.

I oktober 2016 kan vi holde 20 års jubilæum her i Slagslunde, og Peter har ved adskillige lejligheder erklæret, at han skal bæres herfra. Her er også dejligt; vi har skabt os vores egen lille, fortryllede verden, som er en vidunderlig base for vores mange ture ud i verden. Og hvor skulle jeg i øvrigt ellers kunne finde plads til både mig selv, Fili, frk. T og ham min elskede?

 

Tilbage til forsiden

 

 

Måske vil du også læse...