Hyggeligt projekt

Jeg elsker strik. Jeg elsker tunge, chunky sweatre, fine strikkede trøjer, varme tæpper og bløde puder – og jeg elsker at strikke.

Det er mig nærmest umuligt at se TV uden at have et eller andet nørkleri i skødet. Det bliver simpelthen for kedeligt, hvis ikke jeg har noget mellem hænderne samtidig. Nok en vane der går helt tilbage til de glade 80’ere, hvor vi strikkede på livet løs, allesammen. Jeg gik på HF dengang, og vi strikkede i stort set alle timerne (ok, måske ikke til sang eller gymnastik, men det var altså også nogen af mine absolutte hade-fag). Uanset hvor vi samledes, havde vi altid vores strikketøj med, vi fik ideer fra hinanden, lærte fra de mere erfarne, og promenerede stolt de færdige produkter.

Langt de fleste efterlod strikketøjet halvfærdigt i kurven engang i løbet af 90’erne, men ikke mig. Jeg har klamret mig til det, med små ivrige hænder, og mine bedste afslapningsstunder inkluderer altid en eller anden form for håndarbejde.

Jeg strikker minder. Det var min mormor der lærte mig at strikke, og når jeg sidder med en bunke garn foran mig, klar til at kaste mig ud i et nyt projekt, er det hende jeg ser for mig. Jeg hører hendes blide, bornholmske stemme, mærker hendes stærke, bløde hænder, og så ved jeg præcis hvordan jeg skal komme fra bunker af garn til et færdigt resultat.

Selv mens jeg har rejst verden tynd, har det været med forskellige nørklerier i kufferten, for ledige hænder er ikke rart. Forleden fandt jeg så mig selv i den hæslige situation, at mit garn var ved at løbe ud. Ganske forfærdeligt, men heldigvis er Google min ven. Jeg fandt en garnbutik sådan nogenlunde i nærheden, og se nu bare her:

Lækker alpaca, med herligt fluffy look – lige præcis hvad jeg gik og havde brug for (‘havde brug for’ er sådan et dejligt elastisk begreb), så det kom naturligvis straks med hjem. Manglede en vamset, kort og bred bluse, som ikke var alt for varm, så der strikkes på livet løs. Opskrift følger så snart jeg er færdig, for jeg har allerede fundet et fornuftigt garnalternativ, som er nemt at få fat i derhjemme.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...