Interiørbøger

interiørbøger

Jeg har et svagt punkt for interiørbøger. Jeg vil ikke gå så langt som til at kalde det en fetish, men en ting er det. Tag nu bare vores nylige tur til London: jeg skulle ikke shoppe, overhovedet ikke, og rejste derfor kun med håndbagage, bare for at gøre det nemmere for mig selv at følge reglerne. Men…

interiørbøger

Pia forlader (i stor hast) Waterstone. Og Pia kan ikke gøre for det. Men Pia er vældig glad, fordi 1) hun fik nogle juveler til samlingen, og 2) det lykkedes at begrænse det til kun tre juveler.

Jeg har naturligvis mine absolutte yndlinge (og her tager jeg forbehold for de nyanskaffede skatte); dem som jeg aldrig bliver træt af at bladre i. På en ubestridt første plads kommer Malene Birgers to mesterværker: Life and Work og Move and Work. De glittede sider fylder mig altid med ærefrygt, og det er disse to, jeg kan vende tilbage til, igen og igen. Ganske kostbare i anskaffelse, men hvis man regner på, hvad de har kostet mig pr. time jeg har basket mig i deres stråleglans, er de rørende billige.

En af mine nye Londonskatte har jeg allerede taget hul på, og tabt mit hjerte til: Rockett St. George’s Extraordinary Interiors. Rockett St. George er to fantastisk stilsikre kvinder, som udover denne bog har skabt et helt online imperium, komplet med topinspirerende blog og det hele.

Vintage Industrial Interiors af Könemann er en fin lille sag. Det er ikke teksten der bærer herligheden, i hvert fald ikke for mig, men billederne er vidunderlige, og der er masser af ideer hvis man er til den lidt rå stil.

The Kinfolk Home er en forlængelse af The Kinfolk’s bedårende stille univers. Perfekt til en lille fordringsløs regnvejrsdag, hvor man bare gerne vil bekræftes i, at verden er et skønt sted. De har også en online drømmeverden, hvor jeg fint kan lade mig synke ned i timevis.

Skal det være helt overdådigt, over-the-top rækker jeg ud efter Vogue Living: Houses, Gardens, People. Hvis du nogensinde har undret dig over, hvordan Karl Lagerfeldt for eksempel bor, finder du svaret her. Måske ikke så meget der direkte kan overføres til mit eget hjem, men masser af eye-candy.

Endelig er jeg nødt til at nævne Mary Randolph Carter’s bog A Perfectly Kept Home is the Sign of a Misspent Life – med undertitlen How to live creatively with collections, clutter, work, kids, pets, art, etc… and stop worrying about everything being perfectly in its place. Er det ikke bare den mest perfekte bogtitel nogensinde?? Og bogen matcher fint, med dens herlige, livsbekræftende billeder af virkelige hjem, der bugner af personlige skatte – og et helt kapitel dedikeret til The Purposeless Room. Afgjort umagen værd!

Læser I også interiørbøger? Og hvis I gør, hvilke mangler jeg så på min liste?

Måske vil du også læse...