Nemme julesmåkager 

juleefbbbfsmaakager7

Her kommer lige gårsdagens indlæg igen – denne gang MED teksten!!! Ved ikke hvad der skete med den i går; måske EDB-trolden spiste den? Ham har jeg haft knas med mange gange, lige siden de glade dage på EDB-assistent skolen (det var dengang i 1987…).

Fredag havde vi helt vidunderligt vejr. Det har vi faktisk haft hver eneste dag hernede siden jeg kom, og jeg nyder det!  Det er vinter på den virkelig fede måde: koldt, med høj klar himmel, så man kan se både til de schweiziske og de italienske alper. I går gik vi os en lang eftermiddagstur, og da vi kom tilbage, besluttede jeg, at det måtte være på sin plads med en omgang julesmåkager. Jeg har selvfølgelig julepyntet huset hernede, men duften af nybagte småkager har aldrig skadet 🙂

Jeg var nødt til at lave tre slags. Mindre end tre slags er simpelthen bare ikke jul nok. Heldigvis kunne alle tre slags laves af samme dej, som i øvrigt ikke blev helt som sædvanligt, eftersom melet hernede er hårdere end det jeg normalt bruger til småkager. Man kan godt købe ‘Farina Americano’; amerikansk mel, som minder mere om det vi bruger i Danmark, men det havde jeg ikke lige i skabet, så jeg brugte tipo 00, og det gik såmænd fint endda.

Jeg blandede først de tørre ingredienser:

450 gr mel

500 gr sukker

1 brev vanilje (svarer til ca. 1 vaniljestang)

1 tsk bagepulver

Derefter samlede jeg dejen med de våde ingredienser:

2 æg

225 gr smør

Jeg formede valnøddestore kugler til Juletræskagerne og til Chokoladebomberne. Kuglerne trykkes flade, og man laver et hul i midten; et lille hul til Juletræskagerne, og et større hul til Chokoladebomberne.

Tobleronebidderne skærer man bare ud af en rulle dej. Skær forholdsvis tykke skiver, og placer dem på en bageplade.

Bag småkagerne ca. 15 minutter ved 175 grader. Hold godt øje med dem – de må endelig ikke blive for mørke, for de skal være sprøde udenpå, og dejligt klæge i midten.

Når kagerne er bagt, skal Tobleronebidderne have dyppet den ene ende i smeltet Toblerone, Chokoladebomberne skal have et stykke chokolade stoppet i det store hul i midten, og Juletræskagerne skal pyntes med små kviste af rosmarin, som sættes med bunden i vejret i småkagernes små huller, så de ligner små juletræer.

Nydes med en kop julete, masser af julelys, julemusik, og en god julebog. Så behøver jeg sådan set ikke ret meget mere. Er jo også, sådan af natur, ret fordringsløs 🙂

 

Tilbage til forsiden

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. Viggo Okholm says:

    Ser godt ud, så mange slags har vi ikke, men vi har vaniljekranse og lækker marzipan med nødder, rosiner og whisky.

    1. Uh, det lyder også godt. Du kender jo min svaghed for alt sødt

Comments are closed.