Julekøkken

Jeg elsker julepynt, og selvom jeg normalt ikke er mega-fan af køkkenophold (med mindre det er som hygge-partner til én som kan lave mad), lægger al det fine pynt et formildende skær over de skræmmende faciliteter. Man kommer langt med masser af nisser, et par juletræer og ekstra adventskrans!

julekøkkenjulekøkkenjulekøkken

Den store granguirlande med Peters 24 små sokker er et fast indslag. Også selvom det efterhånden er et par år siden, der har været gaver i sokkerne, for hold nu op, hvor det er svært at finde 24 små, interessante pakker at putte i! Derfor nøjes vi med adventsgaver – og den hygge, guirlanden giver.

julekøkkenjulekøkkenjulekøkken

Det fine englespil er købt i Den Gamle By i Århus, og begejstrer mig hvert år. Det vækker minder om juleaftensdag hos min oldemor, med sherry og småkager og hendes sirlige julepynt, som altså omfattede det smukke, gamle englespil.

julekøkkenjulekøkken

Salt & pebersæt skal naturligvis være i nisseform. Hele højtiden igennem. Jeg bliver aldrig træt af dem, de små fine nisser. Karussellen er nyindkøbt, til stor fryd for lille John, som hopper af glæde, hver gang den sættes i gang.

julekøkkenjulekøkkenjulekøkken

En af mine yndlingspladser i huset er det rustikke træbord ved køkkenøen. Her kan jeg sidde og lykkeligt bladre igennem mine julebøger. I timevis – fordi det skal der være tid til i julen. Det allerbedste at bladre i er naturligvis Julebogen; min egen julebog, spækket til randen med opskrifter, minder og huskelister. Den har fulgt mig i mange år, og jeg kan store dele af den udenad, men den kan ikke undværes.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. For en hyggelig førjulsskildring. Jeg kan kjenne både lukten og atmosfæren i ditt julekjøkken og det ga en ekstra dimensjon til min dag.

    1. Åh tak for de søde ord, Ingrid! Må juleglæden være med dig

Comments are closed.