Julekøkken

Jeg elsker at hænge ud i mit køkken – ikke fordi jeg er den store gourmet, det er vist blevet slået fast tilstrækkeligt mange gange, men fordi det bare er et super hyggeligt sted. Til jul er det endnu hyggeligere end normalt, og jeg kan sidde i timevis og bladre i min dejlige julebog, som er fyldt med minder om julen i forgangne år.

Det er nok det sted i hele huset, hvor julepynten fylder allermest, og jeg elsker det! En stor kasse med julestjerner, nisser allevegne, og selvfølgelig masser af appelsiner med nelliker.

Sidste år strikkede jeg 24 små julesokker, der blev brugt som julekalender til Peter. I år er han næsten ikke hjemme, men jeg har nu alligevel hængt sokkerne op, fordi jeg synes de er så søde.

På hylden over julesokkerne har jeg en del af mine julebøger stående, blandet andet disse to gamle sager. Bulderby-bogen er fra min egen barndom, mens Min Egen Julebog er et arvestykke fra min mor, som stammer helt tilbage fra 1955. Astrid Lindgren holder altid, men den litterære kvalitet af sidstnævnte kan muligvis diskuteres. Omvendt: hvem gider vel det, når den rummer så mange dejlige minder om tætte stunder med oplæsning og mor-hygge? Der blev ofte læst højt i mit barndomshjem, og jeg er glad for, at jeg har gemt de af bøgerne, som rummer de skønneste minder!

Hvert år giver min svigermor mig Trip Traps julenisser, og det er blevet til nogen stykker igennem årene. De er allesammen opmarcheret på hylden sammen med bøgerne.

I disse dage er jeg alene hjemme, men jeg har gjort klar til ham min elskede kommer hjem – og jeg glæder mig 😉

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Viggo Okholm says:

  Der ser rigtig hyggeligt ud og din glæde har også smittet her, vi er mere julede end sidste år.

  1. Det er jeg glad for at høre – juleglæde kan man aldrig få for meget af!

 2. Hvor ser det dejligt julet ud – skøn idé med de små strikkede sokker. 🙂

  Jeg kan godt forstå din glæde for julebøgerne. Jeg har også selv nogle bøger fra min barndom, som jeg elsker højt.

  Jeg synes, at litteratur først og fremmest skal give én noget – det kan være glæde, inspiration, oplysning eller noget helt fjerde – men ingen har patent på, hvad “rigtig” litteratur er. Engang gik jeg ind i en boghandel i London for at købe én af Rosemund Pilchers bøger til min mor…. men DEM forhandlede de sandelig ikke, for det var jo ikke RIGTIG litteratur. Sådan noget litteratur-snobberi…

  1. Tak Mia. Jeg har lige lagt en opskrift op på sokkerne – et hyggeligt julenørkleri 🙂

   Jeg er helt enig med dig mht litteratur. Forskellige bøger kan gøre noget forskelligt for forskellige mennesker, og hvem skal vurdere hvad der er godt eller skidt? Ikke mig, i hvert fald…

Comments are closed.