Julestuen

I lørdags holdt vi årets første julefrokost, og skulle jeg have manglet en undskyldning (det gør jeg aldrig) for allerede at have overlæsset stuen med julepynt, er julefrokosten altid god. Man kan jo ikke invitere til jul uden julepynt, vel?

Jul 2019

Jeg har udskiftet mit grafiske, sort/hvide gulvtæppe med en lodden sag, som indbyder til, at man slår sig ned på gulvet, tilføjet nogle ekstra hyggelamper, og fyldt sofaen med bløde puder og tæpper.

Jul 2019

Normalt er mit sofabord centrum for en overdådig samling af julebøger, julekugler, juledekorationer og julelys, men som I kan se, er det ikke sådan i år. I år har jeg nemlig en herlig tumling i huset, som lynhurtigt ville splitte mine kunstfærdige opstillinger ad, æde de bedste dele, og sprede resten med løs hånd over hele huset. Derfor er bordet kun pyntet med en enkelt julenisse, af den slags som kan tåle lidt hårdhændet kærlighed.

Jul 2019

I vinduerne hænger mine julekugler, som strikket over flere år. Hvert år kommer der et par nye til, fordi det ikke rigtig kan blive jul, før jeg har lavet mindst én julekugle. De er lavet med inspiration fra Arne & Carlos, men jeg har lavet mine noget mindre end deres, og tegnet mine egne mønstre. Jeg har også lavet nogen specielt til barnevidunderbarnet, med hendes navn og fødselsår på. I år skal barnemirakelbarnet have nogen tilsvarende, og næste år står barneønskebarnet så for tur.

Jul 2019

I vindueskarmene lægger jeg altid friske grangrene, så hele stuen kommer til at dufte af jul. Imellem grangrenene placerer jeg kogler, lys (oprindeligt stearinlys, men efter jeg er blevet gammel og kedelig, er den overhængende brandfare blevet udskiftet med LED-lys) og enten glaskugler, clementiner eller mine fine, nellikkefyldte appelsiner. Og når jeg siger ‘nellikkefyldte’, så mener jeg nellikkefyldte. Appelsinernes overflade er fuldkommen udfyldt af nellikker, og det betyder, at de holder sig friske i årevis.

I år har jeg omsider fået adventskransen op at hænge, ligesom i min barndom. Den smukke jernkrans er kun til låns, men jeg skal bestemt have én selv. Den er fra Raw Nordic Design, og helt vidunderlig!

Jul 2019Jul 2019

Nisser er der selvfølgelig alle vegne, for nisser hører julen til. Man vil jo heller ikke risikere at invitere Den Dårlige Stemning indenfor, vel?

Jul 2019

Af uransaglige årsager undgår det lille bord ved lænestolen som regel min lille bandits opmærksomhed, så her har jeg sat et stort træfad, som jeg har fyldt med flere af mine nellikkeappelsiner, fine glaskugler og en lyskæde. Så må vi se, hvor længe det holder… Uanset hvad, så varer julen jo alligevel kun til påske i mit hjerte 😉

 

 

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Alice says:

  Sikke et fint stort tæppe. Hvor har du købt det?
  Mvh Alice

  1. Hej Alice, det er fra Ellos!

 2. Birthe says:

  Hej Pia
  Er vild med din kæmpe slaskenisse der sidder på bordet, kan du huske hvor den er fra?
  Vh Birthe

  1. Den er fra Tivoli – første gang de åbnede for julen, kastede jeg mig over den, slæbte rundt på den hele dagen, gennem æbleskivehygge, gaveindkøb og middag, og den er siden blevet et fast indslag i min jul. Jeg har desværre ikke set den i nogen butikker siden.

Comments are closed.