Kalkmaling til stuens væg

For et stykke tid siden pralede jeg højlydt med, hvor fin væggen i stuen var blevet, efter at jeg havde været over den med en gang kalkmaling.  Billeder blev det ikke lige til, fordi livet. Men de kommer nu, sammen med en helt simpel anvisning, hvis nogen skulle have lyst til at gøre mig kunsten efter. Det er super nemt og hurtigt – en forholdsvis stor væg som min tog bare en eftermiddag.

kalkmalingkalkmaling

Jeg brugte to slags kalkmaling. Først lavede jeg et lag af lyserød (virkelig meget lyserød), og derefter et lag i farven Marrakesh. Jeg malede begge lag med en kraftig pensel, i ret tilfældige kryds-strøg. Det sidste lag trak jeg meget kraftigt ud, så det lyserøde skinner en smule igennem, og giver et blidt og lækkert skær over væggen.

kalkmaling

Og det var det! Simpelthen så nemt, selvom kanterne naturligvis drillede lidt. Det er ret vigtigt at man maler vådt i vådt, når man maler i tilfældige strøg. Ellers kommer der ret tydelige kanter, som bare er trælse at se på.

Kalkmaling er meget lang tid om at tørre. Som i meget, meget lang tid. Flere dage faktisk, i hvert fald når man maler på så rå en mur som jeg gjorde. Som I kan se på billederne, er der skjolder rundt omkring. De flytter og ændrer sig konstant, og jeg har ingen ide om, hvornår det holder op. Forhåbentlig aldrig. For jeg elsker at både farve og struktur er i bevægelse, så man har et on-going drama at følge med i, lige midt i ens eget hjem. Bonus!

kalkmalingkalkmaling

Jeg er vild med min nye væg. Jeg er vild med detaljerne i malingen, og med det overordnede indtryk. Væggen er spillevende, og den mørke farve giver en helt ny dybde til rummet, og spiller noget så smukt op til alt mit sort, hvide og grå. Det er ganske vist nærmest umuligt at tage gode billeder af, fordi vinduernes lys snyder, men jeg håber I alligevel kan danne jer et indtryk.

Projektet har i dén grad givet mig blod på tanden. Det startede jo lige så stille oppe i soveværelset, men nu hvor jeg er i gang i stuen, ville det da være fjollet ikke at fortsætte over i køkkenet. Nå ja, og det der badeværelse som jeg har drømt om at male i sådan cirka hundrede år, det skal da også have en omgang. Fortsættelse følger!!

Måske vil du også læse...

4 Comments

 1. Hvor er det fint! Præcis den farve jeg selv drømmer om. Ikke for lys og ikke for mørk 🙂

  1. Tak Anja. Det er en ret flot farve – især fordi den får en skøn varme af den underliggende rosa. Virkelig nemt at arbejde med, så du bør bestemt kaste dig ud i det!

 2. Det ser flot ud! Jeg elsker kalkmaling! Vores vægge er malet med kalkmaling. Bare sådan helt banalt, holdt i én farve pr. stue 🙂 Når man bruger malingen på filt som har fået filler, er den ikke længe om at tørre. Men jeg kan godt se fidusen i dine levende vægge 🙂
  Kh Nana

  1. Kalkmaling kan virkelig noget. Jeg elsker hvordan strukturen på én gang er fin og rå, og overfladen bliver nærmest silkeagtig.
   Jeg regner med at kaste mig over badeværelset lige om lidt – så bliver det spændende at se, hvordan malingen vil opføre sig der. Det må gerne komme til at ligne dine vægge!

Comments are closed.