Kan en kjole være hyggelig?

Hvad er hygge egentlig? I forlængelse af bogen om at leve på dansk har jeg gået og tygget lidt på, hvad hygge egentlig er. Det der overmåde populære, men svært definerbare begreb, som bliver kaldt ‘hoogah’ på engelsk (hold venligst op med det. Lyder mærkeligt, og ikke spor hyggeligt, så find jeres eget ord). Vi kan allesammen genkende det der er hyggeligt på et splitsekund, men vi kan alligevel have lidt svært ved at beskrive nøjagtig hvad det er.

img_2754

Ordet betyder nok noget forskelligt for forskellige personer, og så måske alligevel ikke. Alle kan formentlig få øje på, at et krus varm te efter en kold travetur er hyggeligt, eller at en dejlig middag med gode venner i stearinlysenes skær er hyggeligt. Bål på en sommeraften, solnedgang på en strand mens man putter sig i tæpper, hjemmebagt kage i familiens skød, en god bog og masser af tid til at begrave sig i den – og selvfølgelig alt der på den mindste måde relaterer sig til jul. Det er alt sammen hygge, og det er alt sammen særligt.

Jeg tænker, at der er et par komponenter, som går igen i alt der er hyggeligt. Det er noget med omhu, varme, nærvær, tid, intension ? det er noget med at vælge det man gør, og ikke bare lade livet flyve sig forbi.

Og ja – en kjole kan altså også være sindssygt hyggelig! Min bløde, vamsede strikkjole fra Designers Remix er mega hyggelig, og lige sådan én man kan bo i en hel vinter igennem…

img_2841

Strikkjoler er rigtig meget en vinter-ting for mig. Jeg bruger dem med kraftige strømper og enten sneakers eller, som her, lange støvler. De her er fra Mentor, købt sidste år i Butik Ofelia, og jeg tror faktisk stadig man kan få fat i dem.

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...