Karantæne-sjalet

Karantænesjalet er et sjal, jeg begyndte at strikke på, mens jeg sad i Corona-karantæne i Dubai. Det er inspireret af de tørklæder, der hører til mændenes nationaldragt i UAE, men det er en meget løs fortolkning, med mine egne mønstre, og lidt tilsat kontrastfarve.

Det er strikket i Drops Alpaca, så det er blødt, lunt og let som en sky. Sjalet måler ca. 152 gange 66 cm, og er altså ikke et kæmpe-sjal; det passer perfekt til sno en enkelt gang om halsen, og kan bruges både som halstørklæde udendørs, og som varme-pynt over en skjorte eller t-shirt indendørs.

Mål: ca. 152 gange 66 cm
Garnforbrug:
3 nøgler Drops Alpaca i bundfarven (BF). Jeg har brugt farve 506, grå.
2 nøgler Drops Alpaca i kontrastfarve A  (KF1). Jeg har brugt farve 100 (natur).
En smule rester i to kontrastfarver (KF2 og KF3). Jeg har brugt en lyserød og en cyklamen.
Pinde: en lang rundpind 3,5

strikket sjal

Opslag og start
Slå 3 m op med BF, strik 10 pinde ret frem og tilbage.

Behold de 3 m på pinden, vend arb, så du kan samle 5 m op langs kanten, saml så 3 m op langs opslagskanten.

Slå 5 nye m op.

Nu har du i alt 16 m, som samles, så arb kan strikkes rundt.

Sæt markører (M): strik de 3 levende m og derefter yderligere 2 m, sæt M1, strik 1 m, sæt M2, strik 5 m, sæt M3, strik 5 m, sæt M4.

Masken mlm M1 og M2 strikkes altid grå. På omg hvor der kun strikkes med hvid, tages den løst af.

De 5 m mellem M3 og M4 er til opklip. De strikkes altid grå, hvid, grå, hvid, grå – eller, hvis man kun strikker med hvid, tages den første løs af, de næste 3 strikkes med hvid, den sidste tages løst af.

De 2 gange 5 m mellem hhv M4 og M1, og mellem M2 og M3 strikkes i mønster efter anvisningerne nedenfor.

 

Udtagninger
Der laves gennem hele arb udtagninger på hver omg i begyndelsen og slutningen af omg (altså efter M4 og før M3), og på hver anden omg også i midten.

Udtagningerne i starten og slutningen laves ved at strikke to ret i den første maske efter M4 og den sidste maske før M3.
Udtagningerne i midten laves ved at samle lænken mellem to masker op bagfra før M1, og strikke den ret. Lænken efter M2 samles op forfra, og strikkes drejet ret.

 

Mønster
Diagram 1
80 omg af diagram 2 – OBS, der er fejl i diagram 2, linje 8. Der mangler nogle krydser; linje 8 skal være identisk med linje 7!
Diagram 1
30 omg af diagram 3, og derefter 1 omg i BF
Diagram 1
Diagram 4

Luk alle masker elastisk af.

 

Forklaring til diagrammer
Du starter altid i nederste højre hjørne.
Blanke felter strikkes i BF
X strikkes i KF1
O strikkes i KF2
Z strikkes i KF3
. strikkes vrang

 

Diagram 1

diagram 1

Diagram 2

diagram 2

Diagram 3

diagram 3

Diagram 4

diagram 4

Efter strikning klippes sjalet op i de 5 masker midt bag.

Herefter samles masker op langs klippekanten i BF, og der strikkes ca. 2 cm glatstrik. Buk denne kant om, og sy den til sjalets bagside, så du skjuler klippekanten.

Endelig strikkes en i-cordkant over 4 masker i KF2 og KF3, og der broderes en enkelt firkant i KF2 et vilkårligt sted (se evt foto).

Lav tre lange kvaster i BF. Sy kvasterne fast i de tre hjørner. Hæft alle ender, vask sjalet, og lad det tørre udbredt efter mål.

 

 

 

 

 

Måske vil du også læse...

3 Comments

  1. Dorte Dyhre says:

    Hej Pia. Hvor er dit skal blevet flot. Jeg kan godt se hvorfor du har været træt af det. MEN det er blevet virkelig fint. Din sans for de fine detaljer, er det der giver det færdige resultat en helt anden kvalitet. Jeg har det som dig, at når man ligger mange timer i et håndarbejde, så skal det også blive så pænt at man gerne vil bruge det, også får man noget ingen andre har. Tak for din inspirerende blog og videoer. Vældig hyggeligt i en Corona tid. God weekend. Mvh Dorte

  2. Dorthe Rasmussen says:

    Er også helt vild med sjalethvilket garn har du brugt til kontrastfarverne tre og fire?? Syntes ikke de findes i Drops Alpaca.

    1. Hej Dorthe, kontrastfarverne er nogle jeg fandt i Dubai – blandingsgarn af tvivlsom oprindelse. Jeg anbefaler at man bruger af sine rester, for det er ganske lidt der går til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.