Lav dit eget avocadotræ

Instagram flyder over med billeder af avocadoplanter – måske ikke så overraskende, efter en periode hvor vi er blevet bombarderet med billeder af avocadomadder 😉

Det er en super kær lille plante, og så er den oven i købet nem at lave selv. Jeg kan huske at have gjort det som barn, og hvis jeg kan finde ud af det, kan alle!

Du flækker en avocado, og tager stenen ud. Brug frugten til en fashionabel avocadomad, eller til guacamole – haps. Vask stenen, og sæt fire tandstikkere lidt skråt i den, sådan her:

Husk at den brede ende skal vende nedad. Det er fra den brede ende rødderne vil vokse ud, og fra spidsen din fine nye plante kommer frem.

Placer stenen i et glas vand, og stil den solrigt og køligt. En vindueskarm er et godt bud, i hvert fald hvis der ikke står en radiator lige nedenunder. Skift vandet hyppigt, og sørg endelig for, at den ikke tørrer ud. Efter lang tid (2-6 uger) kommer der rødder. Når rødderne er omkring 5 cm lange, planter du forsigtigt stenen i lidt let jord. Lad næsten halvdelen af stenen være over overfladen – selve planten kommer fra spidsen af stenen, og den kan ikke lide at være dækket af jord. Vand lidt, men hyppigt. Gule blade er tegn på overvanding, blade der visner og falder af er tegn på udtørring – prøv at undgå begge dele…

Jeg har sat en sten til spiring, og håber på, at jeg snart kan blive en smart Instagrammer. Ung med de unge, og alt det der…

 

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...

4 Comments

  1. Sådan en vil jeg også have lavet! Har tænkt på det i evigheder, men kommer altid til at smide stenen ud. Glæder mig til at følge din nye plante på Instagram en dag, når den er klar til den slags 😉

    1. Jeg husker det som vældig nemt, men nu må vi se om jeg bare har været heldig! Håber at kunne prale med den en dag 😉

      1. Pst… sker det noget med din avokadosten? Min viser overhoved ingen tegn på at vilje spire, tror måske jeg opgiver og prøver med en ny sten.

        1. Hehe, jeg stod netop i dag og tænkte på om jeg skulle sige farvel og starte forfra… der er ikke sket det mindste

Comments are closed.