Makeup til voksne kvinder

Jeg tror ikke, jeg er blevet mere forfængelig med årene. Nok snarere tværtimod. Jeg har lært at holde af den, jeg er, på godt og ondt; både udenpå og indeni. Mine rynker har jeg gjort mig fortjent til, og det faktum at mine ører er alt for store, har jeg lært at acceptere overse. Min skæve næse er charmerende, og øvrige fejl har jeg lykkeligt glemt alt om.

Til gengæld er jeg blevet meget mere kræsen. De produkter jeg bruger, skal være udsøgt lækre, og de skal hjælpe mig. De skal ikke være besværlige eller krævende. De skal bare gøre det, de lover, uden for meget hurlumhej. Eller sagt på en anden måde: Makeup til den voksne hud skal kunne lidt mere. Den skal være nem at have med at gøre (fordi vi gider ikke stå og rode med briller, når vi lægger make up), den skal blive liggende, hvor vi lægger den (og ikke samle sig i hverken smilerynker eller kragetæer), og den skal give noget pleje. Et af mine yndlingsmærker indenfor hudpleje, det franske Filorga, har netop udgivet en makeup-serie som kan netop dét, og jeg er meget begejstret.

filorga

Jeg gør opmærksom på, at produkterne er modtaget gratis til test.

Filorga Pore Express
Pore Express er en primer, som bruges under foundation. Den indeholder en kombination af aktive ingredienser, blandt andet niacinamid (B3-vitamin) og collagen-booster, så den både virker øjeblikkeligt og på langt sigt. Cremen absorberes hurtigt i huden, og selvom der er tale om en base som skal understøtte en egentlig foundation, kan den også fint bruges alene, fordi den giver en flot udjævnende og matterende effekt.

Filorga Flash-nude Foundation
En super lækker foundation, som giver en let dækning, helt uden det lidt tørre, makeuppede look, som ellers kan drive mig til vanvid… Den indeholder skin-fushion micropigmenter, som gør nøjagtig hvad navnet siger: fushionerer eller smelter sammen med huden, for et perfekt resultat. Denne foundation giver umiddelbart den meget lette dækning som jeg holder så meget af, men den kan også ‘bygges op’ på huden. Har man brug for en bedre dækning kan man påføre flere lag – det giver et meget dækkende resultat, men stadig uden at man ser ud, som om man har malet sig. Og fordi det er Filorga, kan denne foundation naturligvis mere end bare at se godt ud. Den indeholder masser af pleje, med for eksempel hyaluronsyre, niacinamid, og både UVA og UVB beskyttelse.

Jeg har den i to farver; 01 Nude Beige og 02 Nude Gold. Lige nu blander jeg dem for at ramme min naturlige hudtone, og det fungerer fint. Senere på vinteren vil jeg nok skulle bruge Nude Beige alene, og til sommer regner jeg med Nude Gold som min ven.

Filorga Flash-Nude Powder
Denne pudder er jeg absolut fan af! Ved første øjekast var jeg en smule betænkelig ved den. Den er kridhvid i dåsen, og fik straks Kabuki-associationer – men da så den kom på!! Wow, siger jeg bare. Huden bliver så pæn og med en fantastisk udstråling – og igen, fordi det er Filorga, bliver den også næret og passet på. Den indeholder et unikt kompleks af plejende stoffer, med bl.a. fugtgivende hyaluron som sikrer at huden ikke får den alt for velkendte tørre ‘pudder-fornemmelse’. Pudderen beskytter også mod både blåt lys (fra skærme!!), infrarøde stråler og forurening i omgivelserne.

Der er tale om tre forskellige produkter, som kan bruges sammen eller hver for sig. Selv bruger jeg Pore Express alene på de dage, hvor jeg bare lige vil udglatte huden en smule, og give lidt liv uden at få egentlig farve. Flash-nude Powder kommer på, hvis jeg vil mattere huden lidt, og se ud som om jeg har gjort mig mere umage end jeg egentlig har, og skal jeg ud, bruger jeg alle tre produkter sammen for et perfekt resultat, som holder længe.

Hele herligheden kan købes på Boozt.com, i Magasin og Matas (i første omgang kun online), og hos udvalgte parfumerier, til priser fra 300 kr.

Måske vil du også læse...