Makeup i varmen

Om sommeren foretrækker jeg en ganske enkel makeup, helst af den slags, som kan lidt mere end bare at give farve. Jeg vil gerne have noget pleje med ind over, for så skøn sommeren end er, så kan den godt være lidt hård ved huden. I år har jeg fået lov at teste en håndfuld lækre produkter fra Izanel, som jeg er blevet meget begejstret for.

De dage – og det er de fleste – hvor jeg har lyst til at komme lidt let omkring det hele, er min makeup-rutine meget simpel, og tager mig sådan ca. 1 minut. Efter jeg har renset huden, blander jeg en smule af min solcreme med en BB-creme fra Izanel, og klapper det hurtigt i ansigtet.

BB-cremen indeholder, udover ginseng, aloe vera og forskellige urter, også hyaluronsyre, som er helt uundværligt til den voksne hud. Hyaluronsyre er naturligt forekommende i vores krop, men i takt med at vi bliver ældre, falder produktionen. Og det er trist, for hyaluronsyre har den fornemme egenskab, at den binder væske. Masser af væske. Heldigvis kan vi tilføre den, for eksempel i cremer, hvorved den vil gøre huden mere elastisk og forbedre gløden.

Når jeg blander BB-cremen med min solcreme, er det dels for at få ekstra god solbeskyttelse, dels for at give en ultra let dækning, så min sommerhud kan skinne igennem. Når jeg bruger cremen på denne måde, får jeg lige udjævnet de farveforskelle der måtte være, men huden ser stadig helt naturlig ud.

Mystylist

Jeg bruger en lille smule concealer, som jeg altid lægger i en trekant under øjet. På den måde lysner og løfter det hele ansigtet, og er super nemt at lægge. Til sidst bruger jeg et strøg af en pudder-blush i en skøn, blid tone (jeg bruger farven Day Dreams), som bare lige giver en smule definition til ansigtet – og så er jeg klar til at møde verden.

Skal vi ud at spise om aftenen (og det hænder jo, sagde Den Udygtige Husmor), synes jeg ind imellem det er sjovt at give den en smule mere gas. Så bruger jeg BB-cremen ufortyndet, så jeg får en god, jævn overflade at arbejde med. Jeg bruger igen concealeren i en trekant under øjnene, men lægger også en smule i næsefløjene, og lige over læbernes amorbue.

Det er et lille optisk trick, som giver mere fyldige læber – og så snyder jeg videre med en lys læbestift bagefter. Her bruger jeg Izanels læbestift i farven Sex on Heels; en blød, fugtighedsbevarende læbestift med plejende e-vitamin, som er overraskende holdbar. Det er ikke så tit jeg bruger læbestift, fordi jeg hurtigt kommer til at føle mig meget malet, men denne sarte nude nuance er jeg blevet vældig glad for.

Jeg bruger også en smule øjenskygge i en blid, lys tone. De to lyse nuancer i paletten Earth Mat giver et smukt lille løft til øjet.

Til sidst får mine vipper et forsvarligt strøg mascara, jeg børster lidt blush på kinderne, lige der hvor de er rundest og finest når jeg smiler, og tæmmer mine bryn med lidt hårspray på en øjenbrynsbørste – og så er jeg klar!

Izanels produkter koster fra 179,- til 349,- og kan købes i MyStylist’s webshop.

Måske vil du også læse...