Menaggio

Selvom jeg efterhånden snart har været hjemme en hel uge, så har jeg altså stadig masser af ting jeg gerne vil dele fra Italien. Der er simpelthen så mange skønne steder, at jeg slet ikke kan lade være!

Menaggio er et af disse skønne steder. Byen ligger sådan cirka midt på Comosøens vestbred, næsten lige ud for Bellagio. Det er ikke nogen stor by, men jeg synes alligevel den fortjener et besøg, hvis man er i området. Det er ikke nødvendigvis stedet, hvor man finder de fineste shoppinggader eller de største kulinariske oplevelser, men små bedårende kroge og imponerende udsyn over søen, det er der masser af. Den er simpelthen indbegrebet af afslappet italiensk livsstil – slet ikke skidt!

Hvis man har lyst, har turistkontoret på torvet et par forslag til gåture, men man kan også bare kaste sig ud i det. Jeg vil faktisk foreslå at man starter turen nede på torvet, måske med en kold drink på Hotel du Lac. Herfra udgår hovedgaden,  som helt afgjort er overskuelig – måske et par hundrede meter lang, med et par hyggelige butikker og ikke mindre end to kirker.

På Skt. Martas kirkes facade er der en gammle romersk plakette, som daterer sig til vores tidsregnings 1. århundrede.

Fortsætter man hele tiden opad og lidt til venstre, kommer man (med lidt udholdenhed, og ad en masse trapper) op til det gamle kastel og den omkringliggende bydel. Farer man vild, kan man altid spørge efter Via Castellino.


Indgangen til Castello Menaggio – fortsætter man rundt til venstre om kastellet, kommer man til den yndigste lille kirke,

og derefter ind i kastellets gamle by, som er absolut henrivende, og byder på mange pragtfulde udsigtspunkter over bjergene og søen.

Senagra-flodens kraft har tidligere været udnyttet – nu ser møllen ikke ud til at være i brug, men smukt er det lille kunstige vandfald stadig. Herfra kan man så småt begynde at søge nedad igen, ned mod byens centrum. Det er lidt svært at give nøjagtige anvisninger, men hvis man bevæger sig ned ad bjerget, i retning mod vandet, kan det ikke gå helt galt – og hvem ved, hvilke små perler man støder på undervejs?

Vel nede ved vandet igen, vil jeg foreslå at man går ad standpromenaden ud til Lido de Menaggio – både fordi strandpromenaden er smuk i sig selv, og fordi man formentlig trænger til en dukkert og en lille forfriskning efter turen 😉

På strandpromenaden står en skulptur til ære for silkevæverne, og lidt længere fremme kommer der en mini-golfbane og en bar. Derefter krydser man floden, og er fremme ved Lidoen.

Den gamle lidos smukke bygninger fra 1934 blev sat grundigt i stand for omkring 10 år siden. Desværre har lidt knas med de daværende ejeres påståede mafiaforbindelser (som man åbenbart ikke ser på med milde øjne) betydet at kommunen har overtaget stedet, så det er sandet en smule til – men det er stadig et besøg værd. Det er et dejligt sted til en badetur, en stille drink eller et let måltid. Husk bare at man skal bære badehætte (!!) i poolen – meget sofistikeret, men har man en mere jævn smag, kan man vælge at hoppe i søen i stedet, eller bare slappe af på græsset under træerne.

Tilbage til forsiden

Måske vil du også læse...