Minder…

At kalde mit hjem minimalistisk ville ikke bare være en tilsnigelse – det ville være decideret forkert. For selvom jeg desperat prøver at bevare nogle store, rene linjer, så er det en stadig kamp for mig ikke at fylde alle vandrette flader med nips, bøger, puder og minder. Altid minder. Jeg esker at omgive mig med minder. Minder fra rejser, minder om dem jeg elsker, minder om skønner stunder.

Også fint nok, jo – hvis ikke det var fordi, jeg faktisk ret godt kan lide det der med de store, rene linjer… Måden jeg forsøger at løse denne gordiske knude på, er ved at udvælge visse steder i mit hjem, hvor jeg kan slå mig løs, og så til gengæld holde de andre områder nogenlunde fri af “ting”. Og bare det at kalde alle mine skatte for “ting” får mig til at krympe mig lidt, for det er overhovedet ikke “ting”. Det er skatte; det er minder, det er kærlighed 🙂

billedvæg

Et af de hjørner der er udvalgt til skatte-samlingen finder man mellem sofaen og brændeovnen. På én gang dejligt centralt, og samtidig ikke noget der overvælder, straks man træder ind i rummet – når man sidder i sofaen, er der frit udsyn, men man skal altså også helt over i sofaen og sidde, før man overhovedet kan se det. Perfekt nipse-hjørne!

Her er masser af billeder. Billeder af familien, både dem herhjemme, og dem i det store udland. Yndlingsbillederne af barnevidunderbarnet, og et sjovt billede af gården, taget fra en drone.

billedvæg

c892e8e2-4125-46c4-aab0-574ea805e920

Selvfølgelig er der også bøger. Amerikanske billeder af Jacob Holt, en herlig Karen Blixen-biografi, Sally Manns dramatiske fotobog What Remains, og så en eller to af de bøger, jeg for øjeblikket er i gang med at læse.

billedvæg

billedvæg

billedvæg

Mine pensler, hjembragt fra Hong Kong og Japan, har også fået plads her, ligesom tændstikæsken fra trappen i Lapa, fotobogen fra Sydafrika, de små sølvkrukker fra Abu Dhabi, en sake-flaske fra Kyoto, en Buddha fra Californien, og et kohorn, som med megen møje og besvær er slæbt med hjem fra Italien. Og der er stadig plads til mere!!

Lever I også med “ting”, eller er det nok for jer med minderne i hjertet?

 

Måske vil du også læse...

2 Comments

 1. Hei Pia

  Så hyggelig det ser ut hos deg med så mange minner i omgivelsene dine. Jeg er rett og slett dårlig på å samle på bilder og ting og derfor har jeg ikke mye. Det blir jo delikat da, når det meste hos deg ser ut til å være i samme fargepalett.

  God helg til deg.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Pia says:

   Tak for ordene, Ingrid. Jeg tænker netop over, at de fleste ting skal holdes indenfor samme farveskala, så det ikke bliver alt for meget. Enkelte ting må gerne stikke ud, men det må ikke blive for spraglet 🙂

Comments are closed.