Mit italienske køkken

Jeg er jo kommet hjem fra Italien igen, men synes alligevel jeg vil dele et par billeder fra mit hyggelige lille køkken dernede. Det er nemlig helt anderledes end mit køkken herhjemme. Det er småt, gammeldags og kært, og med en vidunderlig historie.

mit italienske køkken

Da vi i sin tid købte huset, var det blevet sat i stand. Det ligger i en lille forladt by, og alle de andre huse i byen er stadig ubeboede. Det er nemlig ikke helt nemt at renovere et gammelt rustico, fordi de alle som udgangspunkt er fredede, og kun må genopføres på den oprindelige grundplan, og med originale materialer. Ikke lige et projekt vi turde binde an med, men heldigvis havde Adolfo gjort det for os.

Han havde lavet køkkenet virkelig hyggeligt, og vi har stort set intet ændret. Der er kommet nyt gulv, og spisebordet har gennemgået en mindre forvandling (det stod oprindeligt med en marmorplade, indpakket i plastik, men vi valgte at pakke den gamle herlighed ud), men ellers står alt som vi overtog det.

mit italienske køkken

mit italienske køkken

Elementerne er muret op, og lågerne er håndlavet af de valnøddetræer som stod på grunden. Bordpladen er af mørkt marmor, og den er overmåde nem og praktisk at have med at gøre. Og så er der gaskomfur, og ja; det svinder helt enormt, men hvor er det dog bare pragtfuldt at lave mad på!

mit italienske køkken

Jeg er rigtig glad for at han prioriterede en spiseplads. Spisekøkken er en herlig ting – både fordi det er hyggeligt at sidde derude og spise, men også fordi der er noget befriende ved blot at kunne gå ind i stuen og lukke døren bag sig, de aftner man simpelthen ikke magter at rydde op 😉

mit italienske køkken

mit italienske køkken

mit italienske køkken

Vi spiser en del ude, når vi er her. Der er så overvældende mange skønne restauranter i området, og det virker på én eller anden måde forkert at forsøge at gå de gudsbenådede italienske kokke i bedende… men morgenmaden er hellig! Hver eneste morgen samles vi over det gode brød og de lækre oste, og det kan der under ingen omstændigheder laves om på. Det er vores særlige stund, som ingen af os vil undvære. Om sommeren spiser vi selvfølgelig ude på terrassen, men vinteren igennem er det vores lille køkken som holder for, og det er et godt sted at være.

Måske vil du også læse...

2 Comments

  1. For et genuint og hyggelig kjøkken og det er jo fint at det er kontrast mellom hjemme og huset i Italia. Ja takk til morgenmat og annen mat i det kjøkkenet.

    1. Ja, der er godt at være! Og jeg er helt enig: det er skønt at der er så stor forskel. På den måde får man det bedste af to verdner

Comments are closed.